Percheziții la bănuiți de braconaj la vânătoare

128778_1Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău efectuează două percheziții domiciliare la persoane bănuite că ar fi capturat cu ajutorul lațurilor mistreți și căpriori.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bacău efectuează, în baza autorizațiilor emise de Judecătoria Bacău, două percheziții domiciliare într-o comună din județul Bacău, la bănuiți de braconaj la vânătoare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Două persoane vor fi conduse la sediul unității de poliție în vederea cercetărilor.

Din investigațiile polițiștilor a rezultat că în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 cei în cauză ar fi montat lațuri și capcane în pădurea din zona de domiciliu și ar fi capturat căpriori și mistreți și ar deține arme în condiții ilegale.

Precizăm că în acestă perioadă vânătoarea la aceste specii de vânat este permisă în baza autorizațiilor de vânătoare și doar prin folosirea metodelor autorizate. Capturarea animalelor cu ajutorul lațurilor și capcanelor este interzisă în orice perioadă a anului și constituie infracțiune potrivit Legii 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic.

 

Adauga un comentariu

*