Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”

Teatrul-BacoviaTeatrul Municipal „Bacovia” din Bacău organizează în perioada 8 – 16 aprilie 2016
cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”.

Continuator în haine noi al proiectului iniţiat la începutul deceniului al optulea al veacului trecut de criticul de teatru Valentin Silvestru, drept care, în semn de omagiu, manifestarea va purta de acum numele său, proiect continuat sporadic în anii 1990 şi apoi, timp de zece ediţii, după 2004, sub titulatura Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice «Gala STAR», Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” se adresează artiştilor cu posibilităţi de expresie deosebite, exercitate de un singur actor în aceeaşi unitate de timp şi spaţiu, în formule de tipul: Monodramă, Teatru-dans/pantomimă, Impro/stand-up, Animaţie, Visual & digital art.

Acestea vor fi şi cele cinci secţiuni concurenţiale (Monodramă, Teatru-dans/pantomimă, Impro/stand-up, Animaţie, Visual & digital art.), ale căror prestaţii vor fi evaluate de un juriu internaţional alcătuit din profesionişti ai artelor spectacolului, juriu care va acorda câte un premiu pentru fiecare secţiune, în valoare de 2.000 de euro, şi un Mare Premiu în valoare de 7.000 de euro.
La acestea se adaugă, conform tradiţiei, Premiul onorific “Ştefan Iordache”, acordat de elevi din liceele municipiului Bacău, şi Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, acordat de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia”.
În competiţie pot intra producţii româneşti şi străine, cu o durată cuprinsă între 40 şi 80 minute;
• Data limită de trimitere a propunerilor este 1 martie 2016 (data poştei);
• Cei interesaţi trebuie să trimită:
1 DVD cu înregistrarea producţiei propuse (menţionându-se durata recitalului);
2 Fotografie portret şi fotografie din spectacol (format JPG);
3 CV şi prezentarea teatrului/companiei (dacă este cazul);
4 Date tehnice;
5 Sinopsis

pe adresa:

Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice
„Valentin Silvestru”
Teatrul Municipal „Bacovia“
Str. Iernii, nr. 7, BACĂU
cod poştal 600050, judeţul Bacău

Rezultatul selecţiei va fi anunţat până la data de 15 martie 2016.

Menţionăm că organizatorii asigură două nopţi de cazare, masa şi decontarea contravalorii transportului pe teritoriul României, conform legislaţiei în vigoare (7, 5 litri carburant la suta de kilometri). Nu se plătesc închirieri transport.

Concursul de Dramaturgie – Monodramă

ediţia a III-a

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău anunţă începutul sesiunii de înscrieri la cea de-a III-a ediţie a Concursului de Dramaturgie – Monodramă, secţiune competiţională din cadrul Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, care se va desfăşura în perioada 8 – 16 aprilie 2015.

Concursul de Dramaturgie – Monodramă este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesă de teatru originală, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor.

Nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate. Textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.

Lucrările vor fi trimise pe adresa:

Teatrul Municipal „Bacovia”, Str Iernii Nr. 7, cod 6000050, Bacău, jud. Bacău, cu menţiunea: „Pentru concursul de creaţie dramatică – monodramă”, până la data de 1 martie 2016 (data poştei).

Lucrările, trimise în trei exemplare, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va menţiona numele şi adresa expeditorului. În plicul ce conţine lucrarea va fi introdus un
alt plic închis care va include numele, adresa autorului şi un motto care se va regăsi pe prima pagină a lucrării şi va servi drept element de recunoaştere. Acest plic se va deschide după desemnarea câştigătorului.

Textele propuse vor fi citite şi apreciate de către un juriu alcătuit din personalităţi ale vieţii teatrale româneşti. Juriul nu are obligaţia motivării scrise a deciziilor. Rezultatele concursului vor fi anunţate până la data de 25 martie 2016 iar Premiul de Dramaturgie-Monodramă „Valentin Nicolau” va fi decernat în cadrul Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, ediţia 2016.

Premiul de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau”, în valoare de 1.000 de euro, constă, totodată, şi în montarea textului câştigător la Teatrul Municipal „Bacovia”, laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodramă, la ediţia a IV-a, din 2017.

Toate textele intrate în discuţia finală a juriului vor fi publicate pe site-ul
evenimentului, în cadrul Secţiunii „Texte pentru Monodramă”.

Adauga un comentariu

*