Banca Transilvania a anunţat că a finalizat cu succes fuziunea cu Volksbank România

Banca Transilvania a anunţat luni dimineaţă la deschiderea activităţii bancare în noul an că a finalizat cu succes preluarea Volksbank România şi integrarea în structura băncii din Cluj.

“Acum suntem o singură bancă, o singură echipă”, au afirmat într-o declaraţie comună Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie şi Omer Tetik, directorul executiv al băncii din Cluj.

Fuziunea a fost realizată în opt luni de zile, iar în acest moment Banca Transilvania are 2.2 milioane de clienţi, dintre care 10% provin de la Volksbank şi 7.300 de angajaţi, din care 400 sunt de la Volksbank.

“Ca echipă, ca bancă, deşi acum avem o altă dimensiune, vom rămâne cu picioarele pe pământ şi vom fi responsabili şi raţionali în tot ceea ce facem”, spun cei doi conducatori.

Acţiunile Băncii Transilvania au deschis în scădere pe Bursa de la Bucureşti cu un minus de peste 1% din cauza scăderilor lor pe pieţele bursiere internaţionale ca urmare a căderii Bursei din China, care şi-a suspensat tranzacţiile.

Banca Transilvania nu a menţionat alţi parametri financiari după această fuziune, respectiv activele, depozitele, creditele şi capitalul propriu.

 

sursa:http://www.zf.ro

Adauga un comentariu

*