Ce ne rezerva astrele pentru anul 2016

HOROSCOPBERBEC

În 2016 Berbecii continuă să resimtă impulsul novator care îi îndeamnă să facă schimbări, să aducă ceva proaspăt şi inedit în viaţa lor, să recurgă la modernizări sau upgrade-uri, să se reinventeze. Toate acestea fiindcă Uranus este, în continuare, la treabă în Berbec.

Merită subliniat un aspect: din cauză că Uranus se află în trigon cu rigurosul Saturn, nu sunt favorizate schimbările spontane, cu efect imediat, ci doar cele care au în spate o analiză prealabilă, o strategie cu bătaie pe termen lung.

Cu Saturn în tranzit prin casa a noua a Berbecului, 2016 şi 2017 sunt ani de reorganizare a scărilor de valori, de aprofundare a teoriilor şi conceptelor, ani importanţi pentru edificarea sau desăvârşirea propriei filosofii de viaţă. Iar dacă se întâmplă uneori să ai senzaţia că ţi se restrânge orizontul, este doar fiindcă este necesar ca aria cunoaşterii să fie explorată mai în adâncime.

Totuşi, indiferent cât de profund şi serios ai privi lucrurile, este recomandat să te ferești de dogme, idei fixe şi abordări rigide. Susţine-ţi convingerile cu moderaţie şi caută să priveşti situaţiile şi din perspectiva celorlalţi!

2016 este pentru Berbeci un an excelent în ceea ce privește studiul, perfecţionarea profesională şi pregătirea terenului pentru ascensiunea în carieră. Acest an poate să aducă Berbecilor destule satisfacţii în muncă: oferte de lucru interesante, recompense pe măsura eforturilor (şi chiar peste!), evidenţiere crescută, aprecieri etc.

În prima parte a lui 2016 este recomandat să păstrezi o anumită prudenţă financiară, să te fereşti de deciziile hazardate şi de erorile de apreciere privind resursele şi posibilităţile. Noi colaborări sau contracte sunt de aşteptat în ultimele luni ale anului.

Berbecilor li se recomandă, de asemeni, să fie precauți şi în ceea ce privește călătoriile la distanţă şi contactele cu străinii sau cu cei aflaţi departe.

Relaţional, primele opt luni ale lui 2016 nu par a se distinge prin întâmplări extraordinare. În septembrie, însă, Jupiter intră, plin de frumoase promisiuni, în casa cuplului Berbecului, unde va rămâne pentru mai bine de un an de zile.

TAUR

Aflat pe termen lung în casa voiajelor şi a gândirii abstracte a Taurului, Pluto primeşte o mână de ajutor de la Jupiter în primele 8 luni ale anului 2016.

Trigonul format între Pluto și Jupiter îţi ascute simţul de explorator şi te cheamă să călătoreşti către destinaţii îndepărtate, încărcate de semnificaţii şi mister. Te mai îndeamnă să sapi adânc în grădina cunoaşterii superioare, acolo unde rodesc studiul, cultura şi spiritualitatea.

În ambele cazuri, pasiunea şi creativitatea sunt aducătoare de beneficii, iar dragostea poate sa fie ori agentul care te pune în mişcare, ori rezultatul acţiunilor tale în aceste domenii. Cu alte cuvinte, se poate să călătoreşti, să studiezi sau să te dezvolţi spiritual datorită iubirii, ori să întâlneşti iubirea undeva departe sau în decursul unor activităţi care au tangenţă cu domeniile menţionate.

Viaţa profesională a Taurilor poate fi pe alocuri frustrantă, nesigură sau dificilă până în septembrie 2016, dar găseşte calea spre înflorire în ultimele luni ale anului.

Cu toate ca există şi momente în care Taurii pot avea intuiţii remarcabile sau idei ingenioase din care pot face bani buni, finanţele pot fi o sursă de nelinişte, griji sau insatisfacţii în primele trei trimestre din 2016, mai ales în cazul în care complicaţiile sunt legate de un parteneriat.

În general, relaţiile Taurilor nu trec prin cea mai fericită perioadă, iar asta indiferent că este vorba de cuplu, asocieri, colaborări sau amiciţii. Există posibilitatea să se reactiveze probleme mai vechi, să afli lucruri care te supără sau te dezamăgesc, să comiţi erori de apreciere, să traversezi situaţii neclare, greu de definit.

Sănătatea Taurilor se încadrează în limite normale în 2016, ba chiar se întrevede un surplus de energie. Dacă nu o faci deja, acum ar fi un moment excelent pentru a începe să practici un sport sau alt gen de mişcare (aerobic, alergare, dans etc.) pentru a consuma excedentul de energie fizică şi a te menţine în formă.

Lunile octombrie-decembrie 2016 sunt favorabile luării unor măsuri ferme privind stilul de viaţă.

GEMENI

2016 este un an important pentru casă şi familie.

Tranzitul lui Jupiter prin casa a patra a Gemenilor, întărit şi de o retrogradare a lui Mercur, stăpânul Gemenilor, în aceeași casă, focalizează o cantitate mare de energie către locuinţă şi proprietăţi în primele nouă luni din 2016.

De obicei, un tranzit de acest gen se soldează cu cumpărarea, construirea, extinderea sau modernizarea unui spaţiu de locuit, cu mutarea într-o locuinţa mai mare sau măcar cu achiziţionarea unor bunuri de folosinţă îndelungată care sporesc estetica, confortul sau valoarea domiciliului.

În unele cazuri, evenimente similare pot viza şi alte proprietăţi cum ar fi curtea, grădina, terenurile deţinute, eventual un sediu de firmă, un spaţiu comercial, un atelier. Poate redecorezi, construieşti o anexă sau investeşti pentru o livadă, un teren agricol.

Aspectul benefic pe care-l face Jupiter cu Pluto, care se află în una dintre casele financiare ale Gemenilor, arată că este vorba despre o investiţie valoroasă şi avantajoasă. Cu toate astea, te poţi aştepta la diverse încurcături, tergiversări şi alte bătăi de cap, fiindcă Jupiter primeşte şi aspecte defavorabile de la Neptun şi Saturn.

Primele nouă luni din 2016 s-ar putea dovedi problematice și pentru relaţiile de cuplu, prietenie, asocieri şi colaborări. Situat în casa parteneriatelor Gemenilor, Saturn te face să ai exigenţe mai mari vizavi de ceilalţi, sau, invers, să te loveşti de lipsă de cooperare, bunăvoinţă şi flexibilitate din partea acestora. Ai nevoie de multă răbdare şi diplomaţie pentru a evita ciocnirile şi chiar rupturile, mai ales în perioada martie-mai şi în luna august 2016, când în casa parteneriatelor Gemenilor se va afla şi temperamentalul dar conflictualul Marte.

Cariera Gemenilor decurge şi ea destul de dificil până în toamnă. Climatul relaţional şi profesional se îmbunătăţeşte considerabil începând din septembrie 2016, când Jupiter păşeşte într-o zonă mai norocoasă şi face un aspect prietenos cu Saturn, aflat în casa cuplului şi a colaborărilor Gemenilor.

2016 este însă interesant sub aspectul activităţilor colective, organizaţionale sau care reunesc laolaltă mai mulţi oameni care au obiective comune.

RAC

Până în septembrie 2016, Jupiter facilitează Racilor accesul la informaţie şi îi ajută să asimileze uşor ideile noi. Este o perioadă în care Racii ar face bine să citească, să scrie, să se aboneze la ziare şi reviste, să facă școala de șoferi, să învețe o limbă străină, să facă un curs care îi atrage sau o călătorie de studii.

Tot datorită lui Jupiter, Racii devin mai dezinvolți, stabileşc mai uşor contacte, li îmbunătăţeşte stilul de comunicare sau de negociere.

În 2016 poţi cunoaşte oameni cu care vei lega ulterior strânse relaţii parteneriale (prietenie, colaborare, asociere, cuplu) sau care vor avea efecte benefice asupra familiei ori a proprietăţilor.

Stai cam puţin pe-acasă, eşti mereu în mişcare, dar nu este rău, fiindcă deplasările te ajută să-ți lărgeşti orizontul cunoașterii.

Începând din septembrie 2016, Jupiter trece în casa a patra a Racului. Realizările principale vizează căminul, familia şi proprietăţile imobiliare. Este posibil să investeşti, să renovezi sau să te muţi într-un loc mai plăcut, mai mare, mai valoros.

Pe tot parcursul anului 2016, Saturn te atacă în zona responsabilităţilor: muncă multă, obositoare, insuficient remunerată, împletită cu tot felul de obligaţii casnice, familiale sau de altă natură.

Pe de altă parte, Saturn face un aspect armonios cu Uranus, situat în casa carierei Racului, facilitând producerea unor schimbări înţelepte şi bine coordonate în domeniul profesional.

Şi tot Saturn este cel care încearcă să-ţi submineze sănătatea: slăbeşte organismul, permite instalarea unor boli cronice, derivate dintr-un mod de viaţă neadecvat sau de natură saturniană (care au de-a face cu oasele, articulaţiile, pielea, părul, dinţii, absorbţia de minerale sau de vitamina D, formarea de calculi etc.).

Ca să nu ai probleme de sănătate, se recomandă să adopţi un regim de viaţă sănătos, să faci controale medicale regulate, să-ţi asculţi organismul, să-i înţelegi nevoile şi să-l îngrijeşti.

Înclinaţiile spirituale şi marea sensibilitate a Racilor în ceea ce privește percepţiile (vise, premoniţii ş.a.) sunt accentuate în 2016 de opoziţia dintre Neptun, aflat în casa a noua a Racului, şi Jupiter. Experienţele la limita cunoaşterii pot fi uneori epuizante sau răvăşitoare.

LEU

În 2016 zodia Leului este excelent susţinută de Saturn şi Uranus, două planete lente, posesoare ale unor forţe considerabile.

Trigonul pe care îl formează Uranus cu zodia Leului îţi aduce energie, dragoste de nou, idei originale, concepţii reformatoare. Influenţa lui Uranus s-a resimţit şi în ultimii anii, dar într-un mod oarecum dezordonat, discontinuu, în salturi. În 2016 influența uraniană va avea o curgere mult mai ordonată şi va fi canalizată constructiv.

Trigonul pe care îl formează Saturn cu zodia Leului funcţionează ca o ancoră, ca un sistem de referinţă stabil şi bine structurat. Le aduce Leilor aduce seriozitate, judecată profundă, răbdare şi tenacitate, atribute de mare preţ pentru întreprinderea unor acţiuni temeinice, pe termen lung.

Marele trigon de Foc ce se formează între Soarele tău din Leu, Saturn din Săgetător şi Uranus din Berbec, este o configuraţie care facilitează progresul, dezvoltarea, evoluţia constantă şi susţinută. Favorizează înnoirea, dar păstrează şi promovează acumulările pozitive anterioare, construieşte noul pe ceea ce este vechi dar valoros.

Anul 2016 poate fi, așadar, bun pentru carieră, mai ales dacă îţi deschizi mintea, îţi foloseşti creativitatea şi-ţi speculezi şansele în mod strategic şi înţelept.

2016 poate fi un an bun şi în plan personal, fiindcă te ajută să experimentezi şi să te bucuri de sarea şi piperul vieţii, fără să-ţi pierzi busola.

Aflat în una dintre cele două case financiare ale Leului, Jupiter (Marele Benefic) îţi poate aduce în primele nouă luni din 2016 oportunităţi de câştig interesante, tentante. Totuşi, oricât de surâzătoare ţi-ar părea perspectiva, este recomandat să acţioneazi prudent, socotit şi fără grabă.

Careul în T pe care îl face Jupiter cu Saturn (ghinion, blocaje, întârzieri) şi opoziţia lui Jupiter cu Neptun (risc de confuzie, complicaţii, evaluări şi decizii eronate) concentrează tensiuni în casa jocurilor şi a speculaţiilor Leului, un teren riscant, care-ţi poate aduce pagube serioase. Aşa că până în toamna 2016 este bine să priveşti cu circumspecţie ofertele care promit câştiguri facile, fără efort, fiindcă poţi avea pierderi notabile.

Poţi câştiga însă consistent punând osul la treabă: Jupiter face un robust trigon cu Pluto, aflat în casa muncii Leului.

Tot până în toamnă, căminul/locuinţa şi copiii sunt subiecte care te preocupă mult şi care îţi pot pune unele probleme.

FECIOARA

Până în septembrie 2016, prezența lui Jupiter în Fecioară îţi face viaţa mai plină, mai optimistă, mai prosperă. Magnetismul personal creşte, iar ceilalţi te privesc tot mai mult ca pe un personaj unic, special şi fascinant.

Ai energie şi autoritate, te concentrezi mai bine asupra obiectivelor. Urmăreşti avansarea, onorurile şi câștigurile financiare, dar te atrag deopotrivă călătoriile, explorarea, aventura. Străinătatea şi străinii îţi sunt favorabile. Orizontul cultural şi intelectual se lărgeşte.

Starea de spirit a Fecioarelor este excelentă în primele nouă luni din 2016. Ai multă încredere în forţele proprii, priveşti lucrurile cu mai multă relaxare, ai simţul umorului, îţi place să te amuzi şi să-i faci şi pe ceilalţi să râdă.

Eşti în formă și din punct de vedere fizic. Ești plin(ă) de vitalitate şi amator/amatoare de mişcare: plimbări, expediţii, sport etc. Sexualitatea este debordantă şi parcă-parcă ţi-ar da inima ghes la ceva mai multă acţiune amoroasă.

În septembrie 2016, Jupiter intră în casa banilor Fecioarei, unde va rămâne pentru un an de zile. Capacitatea de a-ţi gestiona şi spori resursele materiale este în creştere. Te tentează să încerci lucruri mai îndrăzneţe, cum ar fi investiţiile, cumpărarea de acţiuni (bineînţeles, cu condiţia să studiezi piaţa şi să ai consilieri de nădejde!) sau adoptarea unor metode inovative ori a unor tehnologii moderne, care să-ţi eficientizeze munca şi să-ţi aducă bani mai mulţi.

Cu Saturn în casa a patra a Fecioarei, căminul, familia sau proprietăţile te solicită cel mai mult. În varianta negativă (care se poate manifesta mai ales până în toamna 2016), aceste domenii îţi consumă timp, resurse şi pot fi un motiv de îngrijorare sau întristare: un părinte bolnav, o casă a cărei construcţie sau renovare merge greu, un partaj de durată, complicaţii pentru intrarea în proprietatea unui teren, etc.

In varianta pozitivă, poate pui piatra de temelie pentru o casă, îţi cumperi un apartament, consolidezi, renovezi, redecorezi, îţi iei mobilă sau aparatură casnică de folosinţă îndelungată etc. (valabil tot anul, dar mai probabil în ultimul trimestru).

Sentimental, auspiciile îţi sunt favorabile mai ales până în septembrie.

BALANTA

2016 este un an mixt, care iţi dă bătăi de cap dar îţi poate aduce şi mari împliniri.

Pe tot parcursul lui 2016, Saturn se află în casa a treia a Balanței, care are de-a face cu mintea şi comunicarea. Interesele intelectuale sunt acum mai profunde, mai serioase, iar judecata mai înţeleaptă.

Poate că venit vremea să faci un efort mental susţinut: să redactezi o lucrare la care te gândeşti de mult, să începi studiul unei limbi străine cu gramatică dificilă, să înveţi pentru un examen pe care l-ai tot amânat, sau – de ce nu? – să te apuci de şah.

Ideea e că în 2016 ai putere de concentrare şi ai face bine să o foloseşti. Iar dacă te mai apucă uneori melancolia şi vezi lucrurile în culori mai sumbre, să-ţi spui: „Aha, ăsta este Saturn!” şi să nu-l laşi să-ţi altereze starea de spirit.

În 2016 unele dintre cele mai importante evenimente pentru Balanțe vizează relaţiile. Tendinţa de bază este de consolidare, dar pe baze noi. Se produc anumite schimbări care avantajează pe termen lung viaţa de cuplu a Balanțelor, dar pentru asta este posibil ca iniţial să trebuiască să traversezi o perioadă mai turbulentă, eventual să iei nişte decizii pe care, cel mai probabil, le-ai tot amânat.

Şi viaţa profesională ar putea trece printr-o perioadă oarecum fluctuantă în prima parte a lui 2016, când se pare că te afli în căutare de soluţii menite să o facă mai rentabilă şi, totodată, mai plăcută.

În ceea ce priveşte sănătatea Balanțelor, este un sector care cere monitorizare continuă până în septembrie 2016. Asta din cauză că Jupiter, stăpânul casei bolilor Balanței, formează o opoziție cu Neptun, aflat în casa bolilor, opoziție care este susceptibilă să-ţi creeze neplăceri.

Așadar, până în septembrie 2016 este recomandat să eviţi excesele, să încerci să adopţi un stil de viaţă cât mai ordonat şi să îţi faci controalele medicale necesare, ori de câte ori este nevoie. În caz de complicaţii, este bine să ceri şi o a doua părere.

Situaţia generală se îmbunătăţeşte vizibil începând din septembrie 2016, când Jupiter intră în Balanță (pe data de 9). Jupiter îţi redă siguranţa şi încrederea, îţi insuflă energie şi vitalitate şi îţi aduce realizări în mai toate domeniile de viaţă.

SCORPION

Mai întâi, să ne reamintim că Pluto, o planetă cu care Scorpionul are afinităţi speciale, se află din 2009 în casa intelectului şi a comunicării Scorpionului, unde va rămâne până în 2024. Este un timp îndelungat, aşa că ar fi bine să profiți de avantajele acestei poziţii: putere de convingere, forţă mentală, spirit de analiză, talent pentru cercetare şi investigaţie, interes pentru psihologie şi pentru diverse subiecte profunde, subtile sau chiar misterioase, şi să te aperi de influenţa ei neplăcută: spirit critic excesiv, gânduri negative, anxietate sau fobii, tensiune nervoasă, tendinţa de a-i manipula pe ceilalţi.

Cel mai avantajos ar fi să te orientezi către studiul unor subiecte care te pasionează, să înveţi să discuţi sincer şi onest cu cineva apropiat despre ceea ce te frământă, să încerci să-ţi însuseşti câteva tehnici de relaxare mentală sau să întreprinzi ceva pentru dezvoltarea ta personală. Anul 2016 este în mod particular potrivit pentru a-ţi găsi un prieten sau un grup care să te ajute în aceste direcţii.

Neptun, altă planetă cu evoluţie lentă, traversează casa dragostei şi a erotismului Scorpionului. Este o poziţie sensibilă, fiindcă, deşi foarte romantic, Neptun are adesea o influenţă amăgitoare, cu tendinţa de a promite mult şi de a înfăptui puţin. Atenţie, fiindcă poziţionarea lui Jupiter în semnul diametral opus Scorpionului (în perioada august 2015 – septembrie 2016) poate amplifica înclinaţia de a-ţi face iluzii sau de a intra într-o relaţie tulbure!

În toamna trecută, Saturn a ieșit definitiv din Scorpion, unde nu va mai reveni decât abia în 2041-2042. În 2016 îl regăsim însă în casa finanţelor Scorpionului, unde exercită o influenţă oarecum restrictivă şi-ţi lansează provocări al căror scop este de a te determina să-ţi însuşeşti un comportament financiar mai matur şi mai cumpătat.

Din cauza faptului că ciclul retrogradării lui Marte prinde şi zodia Scorpionului, este posibil să ai parte de o perioadă ceva mai agitată până în toamna 2016, cu destul de mult stres sau evenimente care te ţin în priză.

Tranzitul lui Marte în Scorpion se poate repercuta şi la nivelul sănătăţii Scorpionilor: boli acute, infecţii, inflamaţii, răniri, arsuri ş.a. Ai grijă mai ales în ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016!

SAGETATOR

Cu Saturn în Săgetător, 2016 nu este un an prea uşor. Dar, fiindcă aparţii unei zodii puternice, optimiste şi norocoase, cu siguranţă că te vei descurca onorabil.

Vei resimţi însă un oarecare disconfort, fiindcă firea independentă şi dornică de libertate a Săgetătorului nu prea tolerează să-i fie restricţionate gradele de autonomie, iar Saturn aduce de obicei obligaţii, îngrădiri, întârzieri sau obstacole. Totuşi, trebuie să înţelegi că Saturn are un rol educativ şi vrea să te înveţe ce înseamnă profunzimea, rigoarea, răbdarea, disciplina şi organizarea.

Ca să ai succes, în 2016 este bine să te concentrezi pe obiective puţine şi importante, cărora ştii sigur că le poţi face faţă. Proiectele noi, pe care vrei să le derulezi în viteză, pot să meargă greu sau să te solicite excesiv. Cel mai avantajos ar fi să te implici cu bună ştiinţă într-un proiect de durată, de la care să nu aştepţi rezultate imediate. Dacă vei lucra la el cu consecvenţă şi spirit de răspundere, peste o un timp îţi va oferi mari satisfacţii.

Acelaşi Saturn poate încerca să-ţi altereze buna dispoziţie şi sănătatea. Caută să te înconjori de oameni care gândesc pozitiv şi îngrijeşte-te atent, fiindcă bolile care debutează acum se pot agrava sau croniciza!

Pe de altă parte, Saturn te poate ajuta să scapi de obiceiurile rele (fumat, rosul unghiilor etc.). Cu el, poţi chiar să slăbeşti, dacă vrei, dar având grijă să-ți asiguri nutrienţii necesari şi ținând cont că o slăbire bruscă poate antrena scăderea imunităţii şi felurite dereglări.

Cu Jupiter, Marele Benefic, în casa carierei Săgetătorului, până în septembrie 2016 ai aspiraţii înalte şi planuri de anvergură. Statutul şi prestigiul se îmbunătăţesc, apar noi deschideri şi şanse mari de succes. Încearcă să fii raţional(ă), să nu-ţi supraestimezi şansele şi nu înceta să te străduieşti! Jupiter îţi dă, dar nu-ţi bagă-n sac.

Începând din septembrie 2016, Jupiter trece în casa a unsprezecea a Săgetătorului. Acum găseşti uşor susţinere şi protecţie, iar implicarea în viaţa socială, angrenarea în acţiunile colective sau în activităţile unei organizaţii (asociaţie, fundaţie, partid, club, sindicat etc.) îţi sunt benefice. Îţi lărgeşti cercul prietenilor, pătrunzi în sfere importante.

CAPRICORN

Cu Jupiter situat în casa a noua a Capricornului până în septembrie 2016, ţi se lărgeşte orizontul, atât fizic cât și şi mental. Fizic – prin călătorii şi contacte cu cei de departe, care te avantajează şi-ţi furnizează noi oportunităţi. Mental – printr-o implicare activă în acţiuni de natură culturală, ştiinţifică, universitară, editorială sau spirituală.

Este vremea când poţi să simţi nevoia să accezi la o cunoaştere superioară, când te interesezi de subiecte importante, îţi doreşti să ştii mai multe, să te perfecţionezi, să te specializezi, să-ţi difuzezi informaţiile.

Se poate să te tenteze ideea de a adera la un curent de gândire anume, spiritual sau religios. În cazul acesta, trebuie să-ţi păstrezi raţiunea şi să te fereşti de mentorii lipsiţi de onestitate şi de falşii guru, care încearcă să-ţi imprime convingeri dubioase, manipulându-te cu concepte frumoase dar găunoase şi urmărind, de fapt, scopuri personale meschine. Jupiter este în opoziţie cu Neptun pe axa cunoaşterii, iar Neptun are darul de a te ademeni pe cărări greşite.

Cel mai bine ar fi să foloseşti forţa mentală pe care ţi-o dă Jupiter pentru studiu şi pentru consolidarea culturii generale. Rămâi cu picioarele pe pământ şi păstrează-te în limitele preceptelor morale tradiţionale, care cultivă cinstea, dreptatea, sinceritatea şi simţul onoarei!

În septembrie 2016, Jupiter intră în casa carierei Capricornului, promiţându-ți un an de succes, ascensiune şi prosperitate materială.

Pitit în umbră, în casa a douăsprezecea a Capricornului, Saturn poate să-ţi coacă ceva neplăcut: o duşmănie ascunsă, o boală, o pierdere, o renunţare, un sacrificiu. S-ar putea să-ţi aducă o pagubă în casă, o supărare în familie, un necaz legat de un prieten ş.a. Saturn ți-ar putea submina sănătatea, tăcut şi progresiv, deci este bine să o monitorizezi non-stop.

Este recomandat să conduci prudent, sa verifici starea tehnică a maşinii şi să ai grijă în deplasări, fiindcă există un risc de accidentări. Fii cu ochii în patru, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016, când efectele saturniene sunt potenţate de prezenţa în casa a douăsprezecea a lui Marte, aflat în ciclul retrogradării.

Saturn face însă şi un lucru bun pentru Capricorni: îl ajută pe Uranus să-şi canalizeze şi să-şi sistematizeze forţa înnoitoare, care se va simţi mai ales la nivel de locuinţă şi proprietăţi. Este o perioada interesantă pentru a-ţi renova casa, pentru a-ţi schimba mobila, a-ţi amenaja grădina, a-ţi moderniza sediul firmei sau biroul.

VARSATOR

Cu Saturn, stăpânul tradiţional al Vărsătorului, afla în casa a unsprezecea a Vărsătorului, în 2016 este important să te integrezi într-un grup cu care ai aceleaşi ţeluri sau interese pe termen lung. Poate să fie vorba despre o asociaţie profesională sau de hobby, un club, o formaţie, un partid, o fundaţie etc.

Fiindcă Saturn iubeşte structurile solid constituite, în 2016 ar fi preferabil să activezi în cadrul unei organizaţii. Dar îţi este favorabilă şi participarea la evenimente ocazionale cu mult public, cum ar fi congresele, simpozioanele, spectacolele sau chiar manifestaţiile în cadrul cărora se militează pentru susţinerea unei cauze.

Oricum, în 2016 locul Vărsătorului este într-un colectiv. Şi chiar dacă opinia majorităţii nu va fi întotdeauna pe gustul tău sau vei primi sarcini ingrate, este mai bine să cazi la învoială decât să refuzi. Altfel, vei avea senzaţia că prietenii, colegii sau ceilalţi oameni cu care interacţionezi la scară largă te sabotează sau că îţi stau în drum.

Atenţie la blocaje şi tensiuni, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016. Şi încă ceva: caută să nu amesteci activităţile de grup cu interesele financiare, fiindcă amestecul poate fi indigest.

De fapt, banii sunt un subiect de mare interes pentru Vărsători în 2016, fiindcă nodurile lunare îţi energizează axa financiară, Neptun se află pe tot parcursul anului într-una dintre cele două case financiare ale Vărsătorului, iar Jupiter se află în cealaltă casă financiară până în septembrie. Se poate să câştigi mulţi bani, dar trebuie să fii foarte precaut(ă), fiindcă şi pagubele pot fi considerabile.

În ce priveşte cariera Vărsătorilor, aceasta se poate să treacă în 2016 printr-un proces de reorganizare sau de resetare a obiectivelor, în urma unui proces mai lung, care se poate întinde de la începutul anului şi până în toamnă. Iar acest proces ar putea fi presărat cu momente stresante ori conflictuale, sau poate fi foarte stimulat de concurență.

Activitatea intelectuală, comunicarea şi drumurile Vărsătorilor sunt stimulate în continuare de Uranus pe tot parcursul anului 2016. Începând din toamnă, Jupiter îţi va imprima în această direcţie un avânt suplimentar.

În plan sentimental, 2016 este un an destul de viu şi de favorabil Vărsătorilor, dar fără mari surprize sau evenimente majore.

PESTI

Cu Jupiter în casa a şaptea a Peștilor, până în septembrie 2016 ai parte de o înflorire a relaţiilor. Cunoşti lume multă, persoane plăcute şi influente, te învârţi în cercuri selecte. Poţi stabili legături plăcute şi profitabile, îţi poţi face noi prieteni sau poţi câştiga noi colaboratori ori noi aliaţi.

Şi în plan sentimental oferta este bogată, dar se poate să ai tendinţa de exagera, de a cere sau de a dărui prea mult.

În septembrie 2016, Jupiter intră în casa a opta a Peștilor. Apar oportunităţi de câştig suplimentar, iar relaţiile cu instituţiile financiare sunt facilitate.

Ultimul trimestru din 2016 este favorabil pentru Pești în ceea ce privește investiţiile imobiliare, achiziţionarea unor obiecte de folosinţă îndelungată sau fondarea unei afaceri ce se va dezvolta bine în viitor. Banii se comportă bine când sunt folosiţi pentru scopuri practice, precise.

Ca fapt divers, în 2016 creşte interesul Peștilor pentru mistere. Te atrag ocultismul, istoriile secrete și acţiunile detectivistice, sau vrei să descifrezi enigmele psihicului uman. Poţi accede cu uşurinţă la informaţiile dorite şi chiar la unele la care ajunge doar puţină lume.

Cu Saturn în casa carierei Peștilor, în 2016 ambiţiile profesionale sunt mari dar, ca să obţii o situaţie durabilă, trebuie să acţionezi cu multă diplomaţie şi tenacitate. Ţi se cere mult şi tu însuţi/însăţi vrei mai mult de la tine. Sub acest aspect, anul 2016 poate fi dificil, împovărător, dar productiv atâta timp cât îţi dai silinţa şi munceşti cu responsabilitate.

Trigonul pe care Saturn îl face cu Uranus, aflat în casa banilor Peștilor, sugerează că este posibil să îți reorganizezi viaţa profesională astfel încât să îţi aducă satisfacţii materiale mai mari. Realizarea obiectivelor depinde de modul în care îţi pregăteşti terenul. Ca să-ţi împlineşti speranţele, ai nevoie de o strategie clară, de răbdare, insistenţă şi meticulozitate.

Retrogradarea lui Marte în casa carierei Peștilor face ca în prima parte a anului 2016 stresul să fie destul de mare pentru Pești şi este posibil să răscolească nemulţumiri sau conflicte mai vechi.

Neptun se află în continuare în Pești, cu tendinţele lui romantice şi creativ-artistice, dar şi cu vălurile de ceaţă, deruta, confuzia şi dezordinea care-i sunt specifice. Trebuie să faci un efort conştient şi constant pentru a-ţi organiza cât mai bine activităţile.

Adauga un comentariu

*