Ce alimenta sa consumam dupa sarbatori pentru deoxifierea organismului

detoxifiereSarbatorile isi pot pune serios amprenta asupra organismului tau, chiar daca nu te-ai infruptat foarte mult din traditionalele sarmale si cozonaci.

Acum, in prag de inceput de an, parca te simti mai sleit de puteri ca niciodata si iti este foarte greu sa te urnesti pana si din pat. In plus, nici stomacul nu da semne ca ti-ar da pace. Astfel ca ideal ar fi daca ai incerca o cura de detoxifiere corespunzatoare.

Apa cu citrice dimineata

Un prim pas pe care trebuie sa il faci pentru a elimina toxinele din organism este sa bei in fiecare dimineata cate un pahar cu apa calduta, fiarta in prealabil, sau rece, in care sa torni putin suc de portocale sau de lamaie. Este un detoxifiant nemaipomenit, care va incepe sa isi faca efectul inca de la primele administrari.

Totodata, pe timpul curei de detoxifiere, trebuie sa eviti alcoolul si cafeaua. Daca nu poti renunta la cafeaua de la birou pe care o bei dimineata, nutritionistii recomanda sa o inlocuiesti cu ceai verde. Are aceleasi proprietati care iti dau energie pe parcursul zilei, insa este mult mai sanatos.

Smoothie verde

O alta modalitate usoara prin care iti poti detoxifia organismul este printr-o cura de smoothie-uri verzi. Invata sa combini fructele si legumele preferate si creeaza-ti propria reteta de smoothie delicios care te va scapa de toxinele nedorite.

Dupa cateva zile vei incepe sa te simti mai energica, pielea va capata o stralucire aparte si intregul tau organism va cunoaste nenumarate schimbari pozitive. Incepe cu un smoothie de spanac si continua cu unele din fructe. Ai grija sa nu combini fructe cu indice glicemic mare.

Cerealele integrale si fulgii de ovaz

Gata cu fripturile si prajiturile grele. Este timpul sa ii oferi organismului tau dieta de care are nevoie. Iar asta include o binemeritata pauza de la alimentele specifice sarbatorilor si consumul fibrelor de buna calitate, asa cum sunt cerealele integrale sau fulgii de ovaz.

Pentru o gustare si mai sanatoasa, care ofera o senzatie de satietate, incearca sa combini aceste alimente cu cateva fructe proaspete, asa cum sunt merele. Taie-le cubulete si amesteca-le cu fulgii de orez. Vei adauga un plus de antioxidanti, iar continutul de apa va ajuta la rehidratare.

Fasole cu ardei iute

Legumele si fructele sunt o parte importanta a oricarei diete care are ca scop detoxfierea, insa fasolea in combinatie cu ardeiul iute este cu adevarat combinatia castigatoare. Sarbatorile iti lasa corpul cu un nivel de energie mai scazut si din cauza faptului ca nivelurile de potasiu si de sare sunt epuizate.

Prin acest meniu vegetarian iti ajuti corpul sa elimine intr-un mod mult mai eficient grasimile si sa absoarba cantitatea de fibre si de proteine de care are nevoie. Ardeiul iute sau praful de chili ajuta la reducerea umflaturilor, eliminarea balonarilor si a durerii cauzate de excesul de mancare in perioada sarbatorilor.

Sursa: www.ele.ro

Adauga un comentariu

*