Cum să avem o piele mai tânără

 

 

Ne dorim o piele mai tânără și mai strălucitoare, lipsită de riduri, dar acest lucru nu este o sarcină ușoară. Din fericire, pentru a arăta mai tânără, nu trebuie neapărat să cheltuiești sume exorbitante pe creme ce promit tinerețe veșnică și nici pe proceduri estetice costisitoare, ci doar aplicând următoare trucuri de reîntinerire!

Portrait of beautiful blond woman isolated on white

Machiajul sprâncenelor

Una dintre cele mai ușoare modalități de a-ți întineri chipul este să aplici un machiaj ușor și natural sprâncenelor. De preferat este folosirea unui creion sau fard de sprâncene în nuanțe de bej sau maro pentru definirea lor cu precizie. O sprânceană frumoasă și mai ales corect definită va lumina fața și îți va pune în evidență trăsăturile.

Crema hidratantă

Dacă te numeri printre persoanele care nu folosesc o cremă hidratantă pentru față, vei fi surprinsă de diferența pe care o poate avea utilizarea acestui produs.

Nu este nevoie de o cremă scumpă, ci de una hidratantă, care să prevină uscarea tenului și debutul precoce al ridurilor. De asemenea, crema trebuie să aibă și factor de protecție.

Parfumul

Renunță la notele grele și dulcege de parfum, cum ar fi cele de trandafir. Alege un parfum cu note fresh, proaspete de lămâie, portocală, verbină etc., care îți vor ascunde vârsta și te vor binedispune.

Importanța machiajului

Pe măsură ce trec anii, simțim nevoia să acoperim semnele timpului sub un strat de machiaj. Totuși, pentru a părea mai tânără, trebuie să pui în practică fraza ,,mai puțin înseamnă mai mult”.

Astfel, un machiaj în straturi consistente și în tonuri puternice nu va face decât să accentueze ridurile de expresie și să se strângă în pliurile pielii.

Machiajul ochilor

De exemplu, în loc de dermatograf negru, alege unul în tonuri de maro, gri, bej și subliniază cu eldoar colţul din interior al pleoapei de sus şi colţul ei exterior, evi­tând să tragi conturul pe toată lun­gimea ei (doar dacă ai gene rare e necesar un contur complet).

Pentru machiajul pleoa­pe­lor folosește doar culori naturale, deli­cate şi transparente. Nuanţele de ne­gru, mov, albastru şi verde te îmbătrânesc cu 100 de ani. Alege paleta cuprinsă între bej şi maro, griurile deschise, nuanţele pas­telate de bleu, roz, auriu, vernil. Pre­fe­ră fardurile de ochi solide (sub for­mă de pudră compactă sau pulbere), şi nu pe cele lichide (care se aplică cu pensu­la), fiindcă ele se lipesc de pleoapă şi marchează ridurile mărunte, făcân­du-le cu mult mai vizibile.

Rimelul face ge­nele să pară mai vi­guroase şi mai lungi. Alege un rimel maro în locuil celui negru pentru a ac­centua impresia de natu­ral.

Fardul de o­braz se aplică uşor (ca un abur) pe po­meţi, către tâmple.

Machiajul buzelor

Rujul de buze ideal este cel care se aplică cu pensula. De asemenea, poți opta pentru rujuri de buze lu­cioase (ca lacul de unghii), dar în nu­anţe potolite de corai, bej şi ma­roniu.

Mâinile, un incidiu al vârstei

Pielea mâinilor este cea mai expusă, astfel că are nevoie de o îngrijire mai atentă decât restul corpului. Pentru a le menține tinere, protejează și unge-le mereu cu o cremă hidratantă.

Albește-ți dinții

Dinții albi, fără pete galbene, sunt sinonimi cu tinerețea. O vizită la medicul stomatolog și o igienă orală corectă te vor scoate din încurcătură.

Schimbă coafura

Renunță la pletele lungi, care sunt mai potrivite pentru o adolescentă. În plus, părul lung are tendința să se despice și să se decoloreze mai repede, făcându-l și mai greu de îngrijit.

Renunță la lungime și adoptă o frizură care să-ți evidențieze trasăturile, în nuanțe calde de blond, ciocolatiu, maroniu, care au rolul de a întineri.

Mai mult sex

Psihologii britanici au demonstrat recent că femeile și bărbații care sunt activi sexual par cu 5-6 ani mai tineri decât vârsta lor biologică. Același studiu a arătat că sexul de 2-3 ori pe săptămână poate ajuta la menținerea unui ten radiant și luminos.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*