Scapă de stres și de oboseală cu ajutorul sucurilor naturale

suc_detox_92747900Stresul, lipsa somnului, grijile și responsabilitățile cotidiene sunt factori care ne slăbesc  de energie, care ne obosesc și care ne scad moralul.

Astfel, este firesc ca la un moment dat organismul să cedeze, mai ales dacă trecem adesea prin momente stresante sau care cer eforturi psihice .

Din fericire, există sucuri naturale excelente, realizate din legumume și fructe, care pot combate stările de oboseală, stresul și depresia. Iată patru idei sănătoase!

Suc natural împotriva oboselii

Stările de oboseală pot fi consecința unei nopți pierdute sau a unui efort psihic susținut. Acest suc combină laptele de migdale, avocado și lămâia, care furnizează organismului toți nutrienții necesari.

Ai nevoie de: 2 căni de lapte de migdale, 1 avocado copt, 1 lămâie,1 nucă și 2 felii de lămâie (pentru garnitură).

Mod de realizare: Se scoate laptele de la rece și se amestecă cu pulpa de avocado, cu sucul de lămâie și nuca pisată. Se agită bine într-un blender și se toarnă într-un pahar.

Suc energizant împotriva oboselii

Oboseala este adesea însoțită de stări intense de epuizare, descurajare și episoade de anxietate.

Pentru acest suc 100% natural, ai nevoie de: 3 morcovi, 1 sfeclă, 1 măr, 2 tulpini de țelină, o jumătate de castravete și 100 ml de apă.

Mod de realizare: Înainte de a începe, se spală bine toate legumele și fructele, apoi se taie cubulețe. Se pun în blender împreună cu apa și se mizează. Opțional, se pot adăuga și câteva cuburi de gheață.

Suc împotriva stresului și epuizării

Acest suc natural cu frunze de salată, roșii și pătrunjel conține o concentrație mare de nutrienți, care sunt necesari pentru a combate oboseala și stresul.

Ai nevoie de: 4 frunze de salată, 2 roșii, un mănunchi de pătrunjel, 2 tulpini de țelină și 100 de ml de apă.

Mod de realizare: Spală toate ingredientele și amestecă-le în blender până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe. Lasă sucul la frigider timp de 2 ore, după care îl poți consuma.

Suc împotriva anxietății

Depresia și stările de anxietate ne împiedică adesea să ducem la bun sfârșit sarcinile cotidiene din cauza lipsei de concentrare.

Pentru a ne regăsi echilibrul emoțional, este recomandat să ne pregătim următorul suc!

Ai nevoie de: 2 linguri de ovăz (20 grame), 1 pară coaptă, 1 pahar de infuzie de mentă (200 ml) și o lingură de miere de albine.

Mod de realizare: Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă timp de câteva minute. Se consumă în stare proaspătă.

Deși aceste băuturi nu sunt neapărat miraculoase, consumul lor zilnic ne va furniza energia necesară pentru a crește performanța fizică și mentală.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*