Percheziții la o firmă care ar fi comercializat articole pirotehnice, fără drept

petarde120 de tone de articole pirotehnice fost indisponibilizate și oprite de la comercializare, iar alte 5 tone de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea cercetărilor, în urma celor 9 percheziții efectuate de polițiștii din Bacă, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale din județul Timiș.

Poliţiştii  Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., au efectuat 9 percheziţii în judeţul Timiş, la sediul şi punctele de lucru ale  unei societăţi comerciale.

Din cercetările polițiștilor băcăuani a rezulatat că în perioada 2013 – 2015 societatea în cauză ar fi comercializat articole pirotehnice din categoriile 2-4, către societăţi comerciale din ţară autorizate doar pentru efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice din categoria 1.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate 120 tone articole pirotehnice, care urmau să fie distribuite unor societăți comerciale din țară, fără respectarea normelor privind deținerea și comercializarea acestor obiecte.

De asemnea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 5 tone de articole pirotehnice din categoriile F1-F4, care erau depozitate în spații neautorizate.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi poliţişti de la Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de oprațiuni cu obiecte pirotehnice fără drept.

Adauga un comentariu

*