Cum remediem anemia prin alimentație

1385_05-31-anemia tratamente naturisteAnemia, o afecţiune cauzată de scăderea cantităţii de hemoglobină sau a numărului de globule rosii din sânge, poate fi tratată pe cale naturală, o alimentaţie atent concepută fiind cheia unei vindecări rapide.

Sunt cunoscute două forme de anemii:

– microcitară, produsă în condiţiile carenţei de fier, pierderi excesive de sânge prin hemoragii interne sau externe sau după afecţiuni cronice (hepatice, ulceroase şi renale); se manifestă prin astenie fizică, iritabilitate, paloare, palpitaţii, deformarea şi sfărâmarea unghiilor;

– macrocitară, provocată de carenţa vitaminică (mai ales B12), care dă anemia pernicioasă sau hipercromă, când bolnavul prezintă astenie fizică şi psihică precum şi încărunţire prematură.

O anemie care nu a căpătat aspect patologic poate fi usor tratată prin adaos de fier in alimentaţie. Sunt recomandate următoarele alimente: caise, sfeclă rosie, struguri, cirese, curmale, mazăre, salată verde, alune, miere, ghimbir, păstârnac, hrean, usturoi, ceapă, nucsoară, dovleac, morcovi, fasole, soia si spanac. Ficatul sau extractul din ficat conţin substanţele necesare pentru refacerea hemoglobinei. Acidul tanic, prezent in cafea si in ceaiul negru, ca si in produsele lactate, inhibă absorbirea fierului, in vreme ce vitamina C favorizează acest proces.

Sfecla
Si sfecla vine in ajutorul pacientilor cu anemie, deoarece sucul de sfecla contine: potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier,cupru, carbohidrati, proteine, grasimi, vitamina B1, B2, B3 (niacin), B6 si vitamina P.
Datorita continutului ridicat de fier, sfecla ajuta la formarea celulelor rosii. Sucul de sfecla rosie consolideaza organismul, dandu-i putere si rezistenta; aceasta fiind un remediu indicat mai ales copiilor si adolescentilor, cand tratamentul medicamentos da gres.

Spanacul
Aceasta leguma cu frunze este o valoroasa sursa de fier, despre care am descoperit ca ajuta la prevenirea si tratarea anemiei. Dupa ce fierul este absorbit de organism, acesta ajuta la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii.

Boabele de soia
Boabele din soia au un continut ridicat de fier si proteine. Majoritatea pacientilor cu anemie au si probeleme digestive, motiv pentru care acestia ar trebuie sa consume mai ales lapte din soia, deoarece este usor de digerat.

Migdale
Migdalele contin 1,15 mg cupru la 100 mg. Cuprul impreuna cu fierul si vitaminele actioneaza ca un catalizator in sinteza hemoglobinei, deci migdalele constituie un remediu folositor in tratarea anemiei.
Pentru un tratament eficient se recomanda ca 7 migdale sa fie inmuiate in apa timp de aproximativ 2 ore, dupa care de decojesc si se piseaza pana se formeaza o pasta. Aceasta pasta trebuie consumata o data pe zi, dimineata, timp de 3 luni.

Seminte de susan
Semintele de susan negru sunt bogate in fier, motiv pentru care sunt eficiente in tratarea si prevenirea anemiei. O lingurita cu seminte sunt lasate la inmuiat timp de cateva ore intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care sunt sunt puse intr-o ceasca cu lapte si se indulceste cu zahar. Emulsia trebuie consumata zilnic de catre pacientul cu anemie.

Miere
Mierea este extrem de eficienta deoarece ajuta la producerea hemoglobinei. Aceasta functie este datorata fierului, cuprului si magneziului care se gasesc in miere.

Alte alimente
Iata care sunt celelalte alimente care au un continut bogat de fier si sunt eficiente in tratarea anemiei: bananele, prunele, strugurii rosii, capsunele, stafidele, ceapa, dovleacul, morcovii, ridichile, tomatele si telina.

Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/

http://www.revistafelicia.ro/

 

Adauga un comentariu

*