CCD Bacău a organizat videoconferință despre oportunitățile de studiu în SUA

Centrul “American Corner Bacău” a organizat luni, 14 decembrie, începând cu ora 14:30, o videoconferinţă referitoare la paşii ce trebuie parcurşi, pentru a accesa o bursă de studiu la o universitate americană.S5000166Parteneri ai evenimentului au fost Ambasada SUA la București şi Centrul de Consiliere ”Education USA”, din cadrul Comisiei Fulbright România.

Prezentările au fost susţinute de Ruxandra Rădulescu, consilier educațional în cadrul Comisiei Fulbright România, şi de Lindsey Appell, Fulbright English Teaching Assistant la Universitatea din București şi la Universitatea de Vest din Timișoara.

Acestea au oferit participanţilor informaţii şi sfaturi, cu privire la modul de identificare şi selectare a universităţilor şi programelor dorite, tipologia testelor standardizate specifice, despre atuurile eseului de admitere și referitoare  la modul de  accesare a burselor de studii.

Prezentările au vizat, totodată, şi aspecte precum, viaţa în campusul universitar, specificul programului educaţional în universităţile americane, activităţile extracurriculare, etc.

La eveniment au participat liceeni de la mai multe instituţii de învăţământ din Bacău, incluşi în programul ”English Access Microscholarship”, care se derulează la Centrul “American Corner Bacău”, pe parcursul anilor şcolari 2015-2016 şi 2016-2017.

Proiectul este coordonat și susținut de prof. Anca Rafiroiu, inspector școlar și de prof. Alis Gălbează, de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” Bacău, care au statut de traineri, agreați de Ambasada SUA la București, alături de speakeri americani.

“Şi cu această ocazie, prin Centrul “American Corner Bacău”, încercăm să creăm o zonă de contact nemijlocit între mediile educaţionale româneşti şi americane. Ar fi păcat dacă elevii noștri nu ar exploata această excepţională oportunitate.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Adauga un comentariu

*