Foietaj cu cartofi şi ciuperci

DSC_0839Postul este adesea ințeles ca o perioadă în care nu mancăm. Dar preparate delicioase se pot face și fără carne și astfel vă propunem câteva rețete delicioase și de post.

Ingrediente:

  • foietaj,
  • 6 cartofi,
  • 250 ml smântână,
  • ½ pachet de unt,
  • 1 kg ciuperci,
  • o legătură pătrunjel,
  • 4 linguriţe ulei aromat,
  • 60 ml reducţie de vin roşu cu ierburi aromatice,
  • 400 ml sos de roşii,
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Taie cartofii cât mai subţire, pune peste ei smântâna.

Sotează ciupercile în 60 gr unt, adaugă pătrunjel, sare şi piper. Întinde 2 foi de plăcintă în tavă, unge cu unt topit, adaugă un strat de cartofi şi ciuperci.

Repetă până se termină foile.

Se coace la cuptor o oră şi jumătate, la foc mic. Se serveşte cu sos de roşii, ulei aromat şi reducţie de vin roşu.

Adauga un comentariu

*