Aflați sub influența alcoolului, un conducător auto și un căruțaș au fost implicați într-un eveniment rutier

Polițiștii au fost solicitați să soluționeze un eveniment rutier cu pagube materiale, produs pe strada Orizontului din Dărmănești.accident-caruta-noaptea

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că un bărbat de 32 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Orizontului , din  Dărmăneşti, a efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure, moment în care a intrat în coliziune cu un atelaj hipo condus de un localnic de 27 de ani.

Cei doi conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru coducătorul auto şi o concentraţie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul atelajului hipo.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, iar față de conducătorul atelajului hipo s-a luat măsura sancţionării contravenţionale. conform art. 165 lit.e şi g din H.G. 1391/2006, cu amendă în valoare de 945 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Adauga un comentariu

*