Supa crema de morcovi

morc 590Unul dintre avantajele supelor crema este faptul ca sunt consistente. Ele aduc un aport nutritional important organismului, sunt sanatoase si, daca vreti un gust delicios, va propunem sa incercati supa crema de morcov.

Ingrediente:

  • o lingura de unt;
  • o lingura de ulei de masline extra-virgin;
  • o ceapa medie, tocata;
  • o telina, tocata;
  • 2 catei de usturoi, tocat;
  • o lingurita de patrunjel proaspat;
  • 2 cesti de apa;
  • 4 cesti de supa de pui sau de legume;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Incingem untul si uleiul intr-o oala pe foc mediu, adaugam ceapa si telina si mesteca ocazional, lasandu-le intre patru-sase minute. Adauga usturoiul si patrunjelul si amesteca.

Dupa un minut adauga morcovii, apa si supa. Lasa toata ingredientele sa fiarba cam 20-25 de minute. Ia oala de pe foc si scurge apa ramasa. Toarna compozitia in blender si amesteca. Pe parcurs, adauga apa in care au fiert legumele pana cand se omogenizeaza bine.

La sfarsit, adauga sare si piper dupa gust.

Adauga un comentariu

*