Beneficiile ceaiului din coada-şoricelului

Coada-şoricelului este o plantă care creşte pe solurile aspre de pe păşuni şi de pe marginea drumurilor. Frunzele ei verde-închis sunt divizate în mai multe segmente, aspect reflectat de numele latin de „millefolium”, adică „o mie de frunze”. Capetele plate ale inflorescenţelor, alcătuite din multe flori albe sau roz.

fresh herbal tea

Pentru obţinerea preparatelor medicinale din coada-şoricelului, majoritatea autorilor recomandă folosirea florilor,  însă unii considerã totuşi cã toatã partea aeriană (tulpina, frunzele) poate fi recoltată împreună cu florile mărunte, albe, dispuse în inflorescenţe.

Ceaiul de coada şoricelului are proprietăţi astringente ce ajută la tratarea secreţiilor nazale, sau a lăcrimării ochilor cauzate de mucegaiuri, polen sau praf.

Împotriva gripei şi a febrei,ceaiul de coada soricelului favorizează transpiraţia şi duce la scăderea temperaturii. Beneficiile tradiţionale ale acestui ceai este acela de a opri apariţia răcelii. De aceea el trebuie băut încă de la apariţia primelor simptome.

Însă acesta este eficient în infecţiile urinare, dizenterie, inflamaţii ale căilor respiratorii, dar creşte şi rezistenţa organismului la apariţia altor boli.Coada-soricelului

Cercetările au arătat că această plantă conţine substanţe amare care stimulează sistemul imunitar.

Alte beneficii ale ceaiului de coada soricelului:

  • ceaiul de coada soricelului ajută la combaterea crampelor stomacale, a flatulenţei, gastritei şi enteritei;
  • are efect sedativ, de aceea pentru un somn liniştit şi pentru relaxarea corpului după o zi încărcată este benefic să beţi acest ceai;
  • calmează durerile menstruale;
  • are puternice proprietăţi antiinflamatoare;
  • calmează disconfortul cauzat de hemoroizi;
  • fiind un diuretic diminuează efectele retenţiei de apă;
  • calmează simptomele provocate de astm;
  • poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor hepatice;
  • ajută la întărirea venelor slăbite.

 

Adauga un comentariu

*