Finantari pentru liceele care promoveaza educatia financiara

Elevii de liceu pot castiga finantari de pana la 10.000 de euro pentru scolile lor, daca urmeaza un curs  online gratuit de educatie financiara si e-commerce, în cadrul competitiei nationale Bani pentru scoala ta!. elevi-liceu

Aflata la a doua editie, competitia se adreseaza elevilor, absolventilor, profesorilor, parintilor si oricaror sustinatori ai unitatilor de învatamant, cu varsta mai mare de 15 ani.

Participantii îsi pot îmbunatati cunostintele financiare si de utilizare a comertului electronic urmand unul sau ambele cursuri online – BaniIQ si Banii pe net  pe platforma www.banipentruscoalata.ro. Ei trebuie sa completeze chestionarul pre-training, sa urmeze cu atentie fiecare modul si sa-si verifice cunostintele printr-un test final.
Fiecare institutie de învatamant este înregistrata automat în competitie odata cu înscrierea elevilor si sustinatorilor în training si acumuleaza EURO puncte pentru fiecare participant ce urmeaza trainingul si completeaza testul de verificare a cunostintelor.
Liceul cu cel mai mare numar de participanti care completeaza cursul  va primi un premiu constand într-o suma egala cu numarul acestora, în limita a 10.000 de Euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea liceului prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achizitia de echipamente moderne si resurse educationale.
Competitia Bani pentru scoala ta! este organizata de Junior Achievement Romania, in cadrul programului de educatie financiara sustinut de Visa si bancile membre.  Programul national JA de educatie financiara pentru tinerii peste 15 ani, din care fac parte trainingurile BaniIQ si Banii pe net, are ca scop îmbunatatirea cunostintelor financiare ale populatiei si promovarea unui comportament responsabil, în contextul în care peste 14% din romanii cu varste cuprinse între 14 si 45 de ani sunt analfabeti financiar, iar 65% au dificultati sau nu reusesc sa-si acopere nevoile financiare zilnice.
Peste 140.000 de elevi au luat parte gratuit în anul scolar 2014-2015 la cele doua programe, folosind o metodologie learning by doing, adaptata la mediul economic din Romania si îmbogatita cu exemple din viata reala. Concepte precum venituri, cheltuieli, impozite, economii, credit, debit, ipoteca, Euribor, scadenta, obligatiuni si multe altele au fost explicate pe întelesul elevilor, cu ajutorul consultantilor voluntari din mediul bancar care au participat în program. În urma unui sondaj de evaluare, 97% dintre tinerii participanti au apreciat faptul ca sesiunile le-au oferit atat informatii teoretice, cat si exemple si exercitii practice. De asemenea, 75% dintre cursanti au declarat, dupa program, ca domeniul financiar le este mult mai accesibil si mai pe întelesul lor.
Competitia se deruleaza în perioada 20 septembrie – 30 octombrie 2015. Mai multe informatii despre competitie, traininguri, premiu si regulamentul de participare gasiti pe www.banipentruscoalata.ro.

Adauga un comentariu

*