Rodia, un fruct miraculos

pom-juiceRodiile nu sunt doar niste fructe, sunt niste super fructe bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti. Cercetatorii continua sa ne surprinda cu tot mai multe beneficii pe care rodia le aduce sanatatii fiecaruia dintre noi.

Rodia este bogata in vitamina C, insa are si vitamina B5, vitamina A si vitamina E. In plus, are un continut bogat de calciu, potasiu si fier. Semintele de rodie sunt o importanta sursa de fibre. Rodia are de trei ori mai multi antioxidanti decat orice alt aliment bogat in antioxidanti. Aceste substante ii confera rodiei abilitatea de a “lupta” cu bolile, cu efectele imbatranirii, cu distrugerea tesuturilor. Mai mult, rodia are putine calorii si o valoare nutritionala mare.

Rodiile au un efect antiinflamator spectaculos. Ele alina durerile reumatice si, mai ales, cele din articulatii.

Sucul de rodii ajuta la buna circulatie a sangelui, acesta ajungand mai usor la inima, creier, si in restul corpului.

Daca sunt consumate regulat, rodiile ajuta la reducerea si blocarea cresterii celulelor canceroase si a tumorilor in organism. Mai exact, forteaza celulele canceroase sa se autodistruga.

Avand un continut ridicat de fier, sucul de rodii este un remediu foarte eficient pentru anemie, deoarece creste nivelul hemoglobinei.

Sucul de rodii este un bun anti-inflamator si are proprietati care ajuta la tratarea artritei. Poate vindeca, de asemenea tusea sau durerile in gat.

Reduce colesterolul – 220 ml de suc de rodii consumat zilnic ajuta la scaderea tensiunii arteriale si reducerea colesterolului rau.

Adauga un comentariu

*