Proprietatile medicinale ale anghinarei

www_mancare_ro_4937Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute culturi comestibile din regiunea mediteraneana, stiuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile medicinale importante.

Anghinarea, pe langa faptul ca are proprietati medicinale, este si o sursa importanta de vitamina B, fier, magneziu, cupru, aminoacizi, flavonoide, fosfor si potasiu.

Aceasta leguma cu proprietati speciale care te ajuta in multe feluri, este un carbohidrat care se metabolizeaza lent in organism si care este foarte bun pentru diabetici, datorita continutului de inulina.

Anghinarea este bogata in fibre care ajuta la scaderea glicemiei si la scaderea nivelului de colesterol. Fibrele combat, de asemenea, si constipatia.

 

anghinareProtejeaza ficatul datorita cinarinei si a altui antioxidant, silimarina, studiile demonstrand ca aceasta leguma verde ajuta la regenerarea tesutului hepatic. De altfel, anghinarea este folosita de multa vreme in medicina alternativa, ca remediu pentru tulburarile hepatice.

Bulbii proaspeti de anghinare sunt surse bogate de vitamina C, astfel ajutand la intarirea sistemului imunitar. Consumul regulat al alimentelor care furnizeaza vitamina C ajuta corpul sa dezvolte o rezistenta sporita impotriva agentilor infectiosi si radicalilor liberi care ataca celulele sanatoase ale organismului.

Anghinarea este o planta ce furnizeaza doua minerale importante, fierul si cuprul. Cel din urma este necesar productiei de celule rosii, pe cand fierul participa la formarea hematiilor, astfel ajutand la prevenirea si tratarea anemiei.

Adauga un comentariu

*