Tratamente naturiste impotriva imbatranirii pielii

Remediile naturale au avantajul ca nu ne afecteaza pielea in niciun fel si, chiar daca mai gresim in combinarea ingredientelor, nu exista niciun efect advers. Astfel ca va enumar cateva remedii naturale anti-imbatranire la indemana pe care le poti include in rutina zilnica.

Insa pe langa aceste remedii ce le putem utiliza, important este sa avem o alimentatie si un stiul de viata echilibrat.Tratament_Facial

Vitamina C
Vitamina C creste productia de colagen si astfel reduce ridurile semnificativ, ajuta la repararea celulelor pielii si reduce inflamatiile. Este buna si pentru apararea pielii de razele periculoase ale soarelui.

Vitamina E
Vitamina E ajuta in nenumarate feluri, inclusiv prin protejarea membranelor celulare de stresul oxidativ si prevenirea distrugerii colagenului.

Niacinamida
Acest compus al vitaminei B3 creste ceramida si nivelul de acizi grasi din piele, prevenind pierderea continutului de apa si stimuland microcirculatia. Ajuta si la disparitia petelor decolorate de pe piele si la reducerea acneei.

Ceaiul verde
Antioxidantii din ceaiul verde reduc inflamatia si ajuta la cresterea nivelului de colagen si prevenirea distrugerilor provocate de expunerea la soare.

Resveratrol
La fel ca oricare alt antioxidant, resveratrolul are proprietati benefice asupra epidermei. El protejeaza de soare, imbunatateste sinteza colagenului si reduce distrugerea celulara.

Ulei din seminte de struguri
Acest antioxidant reduce efectele nocive ale radicalilor liberi si ajuta la o mai buna si rapida refacere a ranilor. Este una dintre cele mai bune solutii de prevenire si chiar de estompare a ridurilor.

Isoflavoni din soia
Soia si componentele sale au o multime de antioxidanti puternici, cu beneficii extreme pentru piele. Studiile arata ca acestia reduc iritatiile, ajuta la constructia colagenului si previn problemele cauzate de soare.

Ceramidele
Ceramidele ocupa cam 20% din matricea celulara, fiind ca un lipici care tine celulele impreuna si le protejeaza. Atunci cand pielea este arsa de soare, un mediu inconjurator uscat sau este iritata, nivelul ceramidelor scade si epiderma nu mai este protejata cum trebuie.

Cremele cu ceramide iti fac pielea sa arate mai tanara si mai sanatoasa, asa ca este bine sa cauti acest ingredient pe eticheta produselor cosmetice.

Acidul linoleic, fosfolipidele
Acesti acizi grasi ajuta si ei la reintregirea si sanatatea matricei celulare, protejand epiderma de factori adversi si de imbatranirea inainte de vreme.

Adauga un comentariu

*