Norma Euro 6 a intrat oficial in vigoare pentru toate automobilele noi

Norma de poluare Euro 6 pentru automobile a intrat oficial in vigoare marti, 1 septembrie, si este valabila pentru toate masinile noi comercializate. Cu alte cuvinte, orice automobil cumparat de nou incepand cu 1 septembrie 2015 corespunde normelor Euro 6. Limitarile privind emisiile poluante ale masinilor au fost introduse in 1992 in Europa.norma-euro-brief

In toata aceasta perioada, din 1992 si pana in 2015, tehnologia care a avansat cel mai mult la capitolul emisii poluante este cea a motoarelor diesel. Datele Asociatiei Constructorilor Auto Europeni (ACEA) arata ca in ultimii 15 ani emisiile de oxizi de nitrogen (NOx) pentru masinile diesel au fost reduse cu 84%, iar particulele (PM) cu 90%.

Masini conforme normelor Euro 6 au inceput sa fie comercializate inca din 2014, in general producatorii premium fiind cei care trec la noile norme mai repede. Din 1 septembrie 2014 si pana in prezent toti producatorii auto au avut timp un an sa aduca tehnologiile motoarelor diesel si pe benzina la normele Euro 6. Pentru piata din Romania acest lucru inseamna ca proprietarii de motorizari Euro 6 vor plati timbrul de mediu incepand cu 1 septembrie 2105. Pana acum masinile Euro 6 avea timbru de mediu 0 (zero) lei, tehnologia fiind considerata de avangarda. Acum, ca toate masinile sunt Euro 6, se plati timbrul de mediu si pentru acesste motorizari.

Producatorul national Dacia a trecut si el cu toate motorizarile la normele Euro 6 si, mai mult, unele propulsoare au primit chiar si sistem start/stop (0.9 TCe si 1.5 dCi).

 

Sursa: www.hotnews.ro

Adauga un comentariu

*