Cele mai frecvente greșeli de îngrijire ale femeilor cu ten gras

tenTenul gras este cel mai uşor de recunoscut: piele lucioasă şi unsuroasă, pori măriţi și o predispoziție evidentă către apariția coșurilor și a punctelor negre. Totuși, femeile cu un astfel de ten se pot considera niște norocoase, întrucât pielea lor se ridează cel mai greu. Cu o condiție însă: piela să fie corect îngrijită!

Iată, așadar, care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire ale tenului gras!

Spălarea tenului

Persoanele cu tenul gras obișnuiesc să-și spele fața de mai multe ori pe zi în încercarea de a scăpa de excesul de sebum. Trebuie să știi, însă, că pielea are nevoie de acele uleiuri naturale. În plus, un avantaj al tenurilor grase este că se ridează mai greu.

Medicii dermatologi recomandă spălarea tenului de două ori pe zi – dimineața și seara. Încearcă produsele de curățare pe bază de acid salicilic, acid glicolic sau peroxid de benzoil.

Loțiune tonică

Folosirea unei loțiuni tonice este extrem de tentantă pentru persoanele cu ten gras, însă acestea nu fac decât să înrăutățească situația – tonerul usucă excesiv pielea și o ,,încurajează” astfel să producă mai mult sebum. Pentru că tenul gras este conceput să rămână hidratat, produsele cosmetice de uscare nu fac decât să stimuleze glandele sebacee să producă și mai mult sebum.

Astfel, dermatologii ne sfătuiesc să alegem o loțiune tonică cu acțiune blândă, pe bază de plante și fără alcool.

Crema hidratantă

Anumite ingrediente din cremele hidratante, cum ar fi petrolatum, înfundă porii și provoacă erupții neplăcute la nivelul pielii (acnee). Pentru tenul gras, dermatologii recomandă folosirea cremelor ușoare (sub formă de gel sau ser), pe bază de glicerină și care să nu sufoce pielea.

Machiaj

Purtarea unui strat gros de machiaj întreaga zi nu lasă pielea să respire, astfel că porii se înfundă, mai ales dacă fața este demachiată abia la finalul zilei.

În ceea ce privește machiajul, specialiștii recomandă produsele adresate special tenului gras, pe a căror etichetă este menționat ,,oil free” și care să conțină niacinamidă, un derivat al vitaminei B, care absoarbe excesul de sebum.

Exfoliere

Exfolierea pare un procedeu firesc atunci când ai de-a face cu un ten gras, pentru că înlătură grăsimea în exces, însă asemenea folosirii loțiunii tonice, pielea va produce și mai mult sebum.

În schimb, dermatologii recomandă folosirea unui scrub cu particule fine, care să nu agreseze pielea, pe bază de acid salicilic, un ingredient benefic pentru tenurile grase.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*