6 alimente care amelioreaza durerile de cap

Durerile de cap apar de cele mai multe ori din cauza stresului. Una dintre cele mai frecvente dureri de care se plânge omul modern este cefaleea sau durerea de cap.dureri-de-cap
Caracteristici ale diverselor tipuri de cefalee:
Ascuţită, săgetătoare – arată probleme nervoase
Pulsatilă, oscilantă, pe o singură parte – determinată de dilatarea şi de constricţia anormală a vaselor de sânge
Surdă, grea, difuză – determinată de probleme digestive, infecţii sau febră
Senzaţia de presiune, orbitoare, strivitoare – ce indică supradozare toxică, astenie cronică sau dificultăţi emoţionale.

Alimente care ne amelioreaza durerile de cap:

Pepene roșu
De cele mai multe ori, durerea de cap apare atunci când organismul este foarte deshidratat. Pentru a contracara acest efect, consumă cât mai multe lichide, dar și alimente bogate în apă precum pepenele roșu, castravetele, căpșuni sau grepfrutul. Pepenele roșu conține minerale esențiale precum magneziu și potasiu, astfel că o porție pe zi te poate scuti de durerile de cap.

Iaurtul
Durerile de cap pot fi provocate, de asemenea, de lipsa calciului în organism, susțin specialiștii, astfel că e important să consumați alimente bogate în calciu: iaurtul grecesc, fără adaos de zaharuri. Iaurtul are un continut crescut de vitamina B, esentiala pentru multe functii ale organismului, inclusiv cresterea si diviziunea celulara.

Ouale

Sunt bogate in proteine care au rolul de a regla nivelul glucozei din sange. Un mic dejun care va contine oua iti va da energia necesara pentru a trece cu bine de o zi stresanta, fara sa te trezesti cu dureri de cap!

 Bananele
Bananele reprezintă o altă sursă bogată de magneziu și potasiu alături de spanac, semințe de floarea-soarelui, cartofii dulci. Migdalele de asemenea pot impiedica aparitia unor dureri de cap deoarece contin magneziu, care relaxeaza vasele de sange.
Cartofii copți
Cartofii copți reprezintă cel mai bun remediu în cazul durerilor de cap provocate de mahmureală. În mod surprinzător, un cartof copt (cu tot cu coajă) conține 721 de miligrame de potasiu, în comparație cu o banană (467 miligrame de potasiu).

Semintele de susan

Semintele de susan contin vitamina E care are rolul de a stabiliza nivelul de estrogen si de a preveni durerile de cap in timpul menstruatiei. Consuma seminte de susan impreuna cu salate sau cu supe.

 

surse: http://www.clicksanatate.ro

http://www.csid.ro

 

Adauga un comentariu

*