Amenzi în valoare totală de 1,3 milioane de lei in urma unor controale la nivel national

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 1,3 milioane de lei (305.045 euro), în urma controalelor desfășurate la nivel național în perioada 27 – 31 iulie. Au fost depistate 97 de persoane care lucrau la negru.
Inspectorii de muncă au depistat 97 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 1,021 milioane de lei, din care 680.000 de lei pentru muncă la negru.
În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost aplicate amenzi în valoare de 320.500 de lei. Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă.

”Dat fiind numarul accidentarilor inregistrate la inspectoratele teritoriale de munca, concluziilor rezultate in urma cercetarilor, neregulilor constatate in timpul controalelor, toate raportate la o singura saptamana de lucru, insist asupra masurilor de protectie a lucratorilor pe care angajatorii sunt obligati sa le ia. Evaluarea riscurilor si asigurarea unui mediu de lucru sanatos si sigur, conform legii si normelor europene reprezinta obligatie si o garantie pentru a diminua efectele negative al accidentarilor cu care ne confruntam”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

 

sursa:agerpres.ro

Adauga un comentariu

*