Ceaiuri bune pentru memorie

ceasca-de-ceai-1024x768Cine nu-si doreste o memorie mai buna? Tocmai de aceea va recomandam unele ceaiuri anume ce ne imbunatateste tinerea de minte. Se pare ca nu doar alimentele sau mersul in aer liber asigura buna functionare a creierului, ci si anumite elixire.

Memoria este cea care stocheaza informatiile venite din exterior si ne ajuta sa fim destepti, atenti, sa facem corelatii istete si la timp, sa avem o pozitie mai buna la serviciu sau sa nu facem gafe. Sa fim buni la examene, sa fim culti sau sa fim bine informati. Sa spunem lucrurilor pe nume: memoria este unul dintre cele mai importante atuuri!

Ceai verde
Specialistii spun ca ceaiul verde ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive, in special a memoriei. Mai mult, rezultatele analizelor realizate au aratat ca bautura poate fi folosita pentru a trata fazele incipiente ale dementei si a altor tulburari psihiatrice.

Beneficiile bauturii apar de regula dupa ce persoana o consuma pentru o perioada mai lunga de timp. Efectele ei sunt evidente in special in faza de recuperare in cazul tulburarilor psihiatrice.

Ginkgo biloba
Originara din China, planta ginkgo biloba este un aliat de incredere al memoriei. Ceaiul din frunzele plantei imbunatateste microcirculaţia cerebrala si ajuta la stimularea memoriei. Pune 40 g de frunze la un litru de apa si fierbe timp de 20 de minute. Dupa ce s-a racit, filtreaza ceaiul si bea cate o cana dimineata, la pranz si seara.

Radacina de ginseng
Pentru stimularea memoriei, fitoterapeuţii recomanda si remediile din radacina de ginseng, care ajuta la intarzierea procesului de imbatranire a celulelor neuronale. Ginsenosidele sunt considerate principalele ingrediente active ale ginsengului, care ajuta in cazul problemelor de memorie.

Salvia
Studii arata ca uleiul de salvie inhiba activitatea anumitor acizi raspunzatori de pierderile de memorie. Salvia mareste si capacitatea de concentrare si inlatura oboseala mentala. Ea poate fi utilizata fie sub forma de mirodenie in mancare, fie sub forma de infuzie.

 

Adauga un comentariu

*