Plante care țin la distanță țânțarii

lavender-and-mintȚânțarii sunt una dintre cele mai neplăcute probleme cu care te poți confrunta pe timpul verii. Îi poți ține departe cu ajutorul plantelor. Iată despre ce este vorba!

Lavanda
Parfumul lavandei nu este deloc pe placul țânțarilor. Un ghiveci cu lavandă pus la tine în cameră va ține la distanță micile vietăți. Poți să ungi pielea cu ulei de lavandă (amestecat cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui), pentru a evita înțepăturile de țânțari.

Menta
O altă plantă care alungă țânțarii este menta. O poți cultiva în ghivece, dar poți folosi și uleiul esențial de mentă, cu care să îți masezi pielea, mai ales dacă îți petreci seara într-un loc în mijlocul naturii.

Aloe vera
O altă plantă pe care țânțarii nu o agreează este aloe vera. O poți planta în grădină, dar și în ghiveci, în locurile luminoase din casă. Sucul de aloe vera alungă țânțarii, de aceea îl poți aplica pe piele ori de câte ori știi că trebuie să îți petreci câteva ore în locuri în care sunt și țânțari. Acest suc poate fi aplicat și pe locul înțepăturilor, pentru că reduce inflamația și grăbește vindecarea.

Soluții în caz de înțepături
Înțepăturile de țânțari se vindecă mai repede dacă apelezi la leacuri din plante. Poți masa zona afectată cu usturoi pisat sau cu ceapă pisată, pentru a reduce umflătura și roșeața. Eficente sunt și frunzele de varză crudă sau cele de busuioc.

Poți să masezi locul afectat și cu ulei esențial de migdale. Și compresele cu gheață și infuzie de frunze de mentă sau de cimbru au efect de calmare, de reducere a roșeții și a umflăturii.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*