Superalimente pentru frumusetea ta!

downloadPentru ca frumusetea vine din interior, iar alimentatia are un rol foarte important in felul in care aratam, astfel va prezentam care sunt cele 5 superalimente care iti ofera o frumusete de invidiat!

Avocado pune ridurile pe fuga

Specialistii din cadrul centrului medical Wesley din Australia au realizat un studiu care demonstreaza cu tarie ca persoanele care mananca un avocado crud pe saptamana se bucura de tesuturi mai elastice, mai rezistente si mai frumoase. Efectul se datoreaza betasitosterolului, o substanta cu un efect puternic regenerant si stimulator, care diminueaza ridurile si ajuta la mentinerea frumusetii tale naturale.

Rosiile redau frumusetea parului

Rosiile coapte de vara contin din plin vitamina E, element cu puternice efecte nutritive care ajuta la mentinerea sanatatii parului. Asadar, acum, in sezonul cald, nu-ti ramane decat sa consumi cate o salata proaspata de rosii si sa te bucuri din plin de o podoaba capilara mai rezistenta in fata razelor puternice de soare si mult mai stralucitoare, chiar daca aceasta a fost supusa unor tratamente mai aspre (inotul in apa salina sau in piscina poate usca parul, furandu-i stralucirea).

Ciresele reduc imperfectiunile pielii

Pete de roseata pe ten, cosuri si alte imperfectiuni specifice sezonului cald? Uita de acestea cu ajutorul cireselor. Chiar functioneaza! Un studiu realizat de cercetatorii de la American Chemical Society releva faptul ca ciresele preparate sub forma de suc sau consumate ca atare (200 g – 300 g/zi) pot avea un efect puternic antioxidant si antiinflamator (substantele din cirese neutralizeaza actiunea ciclo-oxigenazelor, enzime care declanseaza procesul inflamator).

Legumele verzi combat cearcanele

Cred ca ai observat de multe ori ca o alimentatie bogata in legume proaspete iti poate aduce frumusetea pe chip. Trebuie doar sa fii perseverenta. De pilda, salata verde, spanacul, ceapa verde, andivele, broccoliul sunt doar cateva dintre legumele bogate in vitamina A care ajuta la estomparea cearcanelor prin reoxigenarea tesutului si reducerea aspectului vinetiu gratie efectului de revitalizator.

Zmeura previne cuperoza

Numeroase studii de nutritie releva faptul ca antocianinele (la baza, antioxidanti) din zmeura ajuta la prevenirea aparitiei cuperozei. Mai exact, cate 250 de zmeura pe zi functioneaza intocmai ca un puternic remediu anticuperozic, imbunatatind elasticitatea si densitatea tesutului din jurul pometilor, ochilor, barbiei si nasului. In plus, zmeura ajuta la cresterea rezistentei micilor vase sanguine ale pielii.

 

Adauga un comentariu

*