Dosare penale pentru conducerea fără permis a unui moped neînregistrat

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, a faptelor penale şi contravenţionale pe această linie.

Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Bacău a depistat un tânăr de 27 ani, din comuna Sascut, judeţul Bacău, în timp ce conducea pe DJ 119 A , pe raza satului Sascut, un mopedul care nu figura înmatriculat sau înregistrat. În urma verificarilor în baza de date, s-a constatat faptul că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0.00 mg alcool pur in aerul expirat.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvâşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducere a unui vehicul fara permis de conducere.

Poliţiştii postului de poliţie Corbasca au depistat în flagrant un alt tânăr de 20 ani, din satul Băcioiu, care conducea un moped, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat.În urma verificării în baza de date a IPJ Bacău s-a constatat că cel mai sus menţionat nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducere a unui vehicul fara permis de conducere, urmând ca la terminarea cercetărilor dosarul să fie înaintat cu propunere corespunzătoare la Parchetul, de pe lângă Judecătoria Bacău.

Poliţiştii Postului de Poliţie Dofteana, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, au depistat un tânăr de 29 ani, din comuna Dofteana, judeţul Bacău, în timp ce conducea un moped pe DJ 116 D, pe direcţia de deplasare Hăghiac-Dofteana. În urma verificării persoanei în bazele de date ale poliţiei, s-a constatat că cel în cauză nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, care urmează a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti cu propuneri legale.

O patrulă auto de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, în timp ce patrula pe strada Prieteniei din Municipiul Bacău, a oprit pentru control un moped fără placuţă cu numarul de înregistrare pe spate. În urma legitimării conducătorului auto, s-a stabilit că acesta este un tânăr de 23 de ani, din Bacău. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Adauga un comentariu

*