Sfințirea Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități Neuropsihice Filipești

Joi, 23 iulie. începând cu ora 10.30, va avea loc slujba de sfințire a Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități Neuropsihice din Filipești. 

Înființarea acestui complex de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități Neuropsihice este parte a unor serii de măsuri inter-conectate ce vizează închiderea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni și, în mod implicit realizarea reformei instituționale a sistemului de protecție a persoanelor cu dizabilități la nivelul județului Bacău. Acest proiect se încadrează în categoriile de intervenție prevăzute în Strategia Județeană în domeniul asistenței sociale si protecției copilului 2006-2011 și în Strategia Națională, și anume, restructurarea instituțională.
Complexul de servicii comunitare este format din 4 locuințe protejate și Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane cu dizabilități. Locuințele au o capacitate de 6 locuri fiecare, acum fiind ocupate toate cele 24 de locuri cu persoane cu dizabilități cu potențial pentru viata semi-independentă și integrare în comunitate.
A doua etapă constă în transferarea a 24 de beneficiari cu dizabilități cu potențial redus pentru viața independentă de la Răcăciuni.
Până la sfârșitul anului 2015, în a treia etapă a proiectului, vor mai fi aduse la Filipești 24 de persoane total dependente de personal de îngrijire.Angajații, beneficiarii și invitații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău vor participa la acest eveniment care se desfășoară la solicitarea persoanelor cu dizabilități aflate în îngrijire.

Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt DGASPC Bacau

Adauga un comentariu

*