Top 10 orase pentru iubitorii de vin

Fie ca produc vin, fie ca fac parte dintr-o regiune viticola faimoasa, aceste orase au cele mai bune vinuri din lume.

Locul 10: Santiago, Chile
Este un oras faimos pentru Merlot si Cabernet Sauvignon si unul din cei mai mari exportatori de vin, atat din America de Sud, cat si din intreaga lume.

Locul 9: Valea Okanagan, Canada
Aceasta regiune reprezinta tot ce are Canada mai bun de oferit iubitorilor de vin. Cu mai mult de 100 de crame si peisaje spectaculoase, orasele din zona sunt destinatii de vis pentru orice iubitor de vin.

Locul 8: Cape Town, Africa de Sud
Cu un raport excelent calitate-pret, vinurile din Africa de Sud au inceput sa cucereasca teren pe plan international. Iar Cape Town este orasul in care se produc cele mai multe multe vinuri sudafricane.

Locul 7: Melbourne, Australia
Australia, in general, si-a cladit o reputatie foarte buna in industria vinului. Melbourne in particular este o destinatie pentru cei care adora vinului. Cele mai importante crame sunt foarte accesibile din oras – la un drum de cel mult o ora cu autocarul.

Locul 6: Porto, Portugalia
Cine nu a auzit de vinul de Porto sau de Vinho Verde? Orasul, al doilea ca marime dupa Lisabona, este o destinatie turistica de exceptie pentru iubitorii de vin. Degustarile de vin inlocuiesc aici plimbarile prin muzee.

Locul 5: Barcelona, Spania
Barcelona nu este o destinatie turistica doar pentru cladiri, mancare si mare. In cazul in care nu stiai, Barcelona este de sute de ani un producator viticol important. Aici se fac vinuri fine de toate felurile, de la rosii la albe, chiar si spumante (Cava).

Locul 4: Mendoza, Argentina
80% din productie vine din acest oras, asa ca ai de unde alege un vin de calitate. Malbec si Shiraz sunt cele mai cunoscute tipuri de vin.

Locul 3: Bordeaux, Franta
Este capitala vinului din Franta si una din cele mai ravnite destinatii turistice pentru pasionati si/sau cunoscatori. Aici se produc si unele din cele mai scumpe vinuri din lume. Nici arhitectura si gastronomia orasului nu sunt mai prejos.

Locul 2: Napa Valley, SUA
Cu peste 400 de crame, Napa Valley este o destinatie importanta pentru cultura vinului in intreaga lume, nu doar in Statele Unite ale Americii.

Locul 1: Toscana, Italia
Cu peisaje superbe, case de poveste si vinuri fine, Toscana este destinatia de vin pentru orice om pasionat de vin.
Sursa:http://foodstory.stirileprotv.ro

 

Adauga un comentariu

*