Mama si fiica arse de vii intr-un incendiu

Marți, 9 iunie, la ora 00:15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene” al Judeţului Bacău a fost anunţat, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (S.N.U.A.U. 112), despre producerea unui incendiu la o locuinţă în localitatea Cleja.

La locul producerii incendiului s-au deplasat două autospeciale de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău încadrate cu opt pompieri militari, o ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău, încadrată cu un asistent şi un ambulanţier şi două autoturisme din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, încadrate cu trei lucrători.

De asemenea, la locul producerii incendiului s-a deplasat şi ambulanţa S.M.U.R.D. – T.I.M. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, încadrată cu doi pompieri militari, un medic şi un asistent medical.La ora 00:33, vecinii au revenit prin S.N.U.A.U. 112 şi au precizat faptul că din locuinţă au fost scoase, de către persoanele prezente la locul evenimentului, două femei.La sosirea la faţa locului a echipajelor de intervenție s-a constatat că cele două victime scoase din locuinţă de către vecini, mamă și fiică de 47 ani respectiv 14 ani erau decedate. Trupurile neînsuflețite au fost preluate de un echipaj din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău.Totodată, s-a constatat că incendiul se manifesta într-una din camerele locuinţei şi la acoperişul acesteia. Construcţia are pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă şi plăci de azbociment.Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la locul evenimentului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău formată din cinci pompieri militari, cu o autospecială pentru muncă operativă.

Incendiul a fost lichidat la ora 01:18, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cleja.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabil un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect ori neizolat corespunzător, au ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi bunuri materiale dintr-o încăpere.Intervenţia a fost finalizată la ora 02:44.

Adauga un comentariu

*