Talhari depistati de politisti, retinuti

Doi tineri de 20 și 25 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Cei doi sunt bănuiți că, sub pretextul ajutorului în gospodărie oferit unui bătrân de 82 de ani, ar fi imobilizat victima și ar fi sustras din locuința acestuia 230 de lei.

Polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 82 de ani, din Bacău, despre faptul că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie. Din cercetările efectuate a rezultat că, la locuința bărbatului de 82 de ani s-au prezentat două persoane necunoscute, un bărbat și o femeie, care s-au oferit să-l ajute pe bărbatul de 82 de ani la curățenie. Fiind refuzaţi, bărbatul ar împins uşa pe care victima încerca să o închidă şi ambele persoane au pătruns în locuință. Bărbatul necunoscut ar fi imobilizat victima iar tânăra care îl însoțea  ar fi sustras din locuință suma de 230 de lei. În urma investigaţiilor efectuate şi a semnalmentelor oferite de persoana vătămată,  polițiștii au depistat un bărbat de 25 de ani din județul Bacău și o tânără de 20 de ani din județul Neamț, bănuiți de săvârșirea faptei. Asupra lor a fost găsită o parte din suma sustrasă de la bărbatul de 82 de ani. Față de cele două persoane s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. 

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni polițiștii vă recomandă

Nu deschideți ușa locuinței persoanelor necunoscute! Nu primiți în locuinţă persoane străine care oferă așa zise ajutoare sau promit avantaje sub orice formă! Nu intraţi în discuţii sau nu primiţi în locuinţă persoane străine care se arată interesate de bunurile dumneavoastră. Fiţi circumspecţi cu privire la reprezentanţii unor reţele de utilităţi (E.ON GAZ, E.ON ELECTRICA, ROMTELECOM, CABLU TV) – care vor să verifice instalaţiile existente în locuinţe. Atenție angajații acestor firme nu încasează bani la domiciliul clienților, contravaloarea serviciilor prestate regăsindu-se în facturile emise de companii; Dacă locuiţi în mediul rural nu permiteţi accesul în locuinţă a vânzătorilor sau cumpărătorilor ambulanţi care oferă lucruri ieftine.

Adauga un comentariu

*