Neatentia la volan provoaca accidente

Pe strada Stadionului din Bacau,  In timp ce un tânăr de 19 ani domiciliat in comuna Vultureni, conducea un  autoturism pe strada Stadionului, ajungand in zona trecerii pentru pietoni amplasata in fata imobilului nr. 26, a surprins si accidentat o femeie de 75 ani, domiciliata in Bacau, care se angajase in traversarea strazii. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Bacau, iar în urma investigatiilor medicale a fost diagnosticata cu ”fractura clavicula dreapta, fractura omoplat drept, fractura C4, C5, C7 dreapta, fractura ramilo-pubian dreapta”, ramânand internata la sectia chirurgie.  Atat conducatorul auto cat si victima accidentului rutier au fost testati cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ in ambele cazuri. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prev. si ped de art. 196 C.P.

Prin SNAU 112, Poliția Oraș Comănești a fost sesizată telefonic de către un bărbat din localitate, cu privire la faptul că pe stradaMoldovei s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime omeneşti. Polițiștii au stabilit că, un conducător auto de 55 ani din Dărmănesti, in timp ce conducea un autovehicul, în timp ce efectua virajul la stanga, către str.Combinatului, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 35 ani, din Bacău intrând în coliziune cu acesta. În urma coliziunii a rezultat rănirea conducătorului autoturismului care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Or.Comăneşti, unde a fost diagnosticat cu ,,traumatism toracic prin accident rutier”, rămănând sub supraveghere medical. Conducătorii auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care le-au fost recoltate mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii prevazută. şi ped. de art.196 alin.1 din C.P. urmând a se propune soluţie procedurală prin Parchet.

Prin SNAU 112, IPJ Bacau a fost sesizat despre faptul ca pe DJ 119 A in localitatea Sascut, s-a produs un accident de circulatie, în urma caruia a rezultat vatamarea corporala a unei persoane.              Polițiștii Postului de Poliție Sascut au stabilit că, în timp ce o femeie de 45 ani, domiciliata in Valea Seaca, conducea autoturismul pe DJ 119 A , la intersectia cu strada Liceului J.M. Elias, a efectuat viraj la stanga fara sa se asigure si nu a acordat prioritate de trecere unui motoscuter, condus de un bărbat de 66 ani, din localitate, intrand in coliziune cu acesta. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a conducătorului mopedului, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau și diagnosticat cu:”traumatism antebrat drept, escoriatii la nivelul fetei, traumatism cranio cerebral, traumatism coloana cervicala”, fara a ramane internat. Ambii conducatori de vehicule au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-le recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.In cauza s-a intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prev. si ped. de art. 196 Cod penal.

 

Adauga un comentariu

*