Hoți din locuințe prinși

Politia Tg. Ocna a fost sesizata prin SNUAU 112 de catre o persoană, de 72 ani, din Tg. Ocna, despre faptul ca persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexa a imobilului unde locuieste, diverse bunuri.  In baza sesizarii, echipa operative deplasată la locul faptei a stabilit că în spatele imobilului în care locuiește, partea vătămată detine o magazine, de unde reclama lipsa unui cazan din cupru de o mie de litri, a unei serpentine din cupru, a unor ciocane, a unui polizor si a unei bormasini eletrice, bunuri a caror valoare o estimează la 2000 lei. Urmare a activităților polițienești desfășurate, s-a solicitat și obținut de la Judecătoria Onești două mandate de percheziție pentru doua locații din comuna Pârgărești, unde au domiciliu doi tineri de 19, respectiv 21 ani, suspecți pentru comiterea faptei. În urma efectuarii perchezițiilor domiciliare, au fost identificate parte din bunurile provenite din furtul comis in dauna părții vătămate din orașul Tg. Ocna,  dar si alte bunuri constand in scule si unelte, bunuri pe care persoanele in cauza nu le-au putut justifica. Cu ocazia activitatilor efectuate s-a  probat in sarcina celor doi suspecți si furtului unei betoniere comis în luna februarie 2015, în dauna unei persoane din comuna Pârgărești.

In urma extinderii cercetarilor, lucratorii Poliției Tg. Ocna, au stabilit că cei doi autori, la inceputul lunii aprilie 2015, prin efractie, au patruns si în imobilul unui bărbat din Tg. Ocna,  plecat din tara, de unde au sustras scule constand in bormasina, drujba, polidisc, polizor, redresor, etc. cauzandu-se un prejudiciu estimat la 3000 lei.

Suspecții au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti, care a dispus continuarea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, prev. si ped. de art. 228-229, alin. 1, lit. b, d, alin. 2, lit. b, toate cu aplic. art. 38, alin. 1, din C. penal si cercetarea acestora in stare de libertate, urmand ca la finalul cercetarilor sa fie propusa solutie legala.

Adauga un comentariu

*