Cele mai sanatoase bauturi naturale existente

mituri-si-adevaruri-despre----sucur-0904162649Corpul uman este alcatuit 80% din apa, de aceea este critic sa bem suficiente lichide zilnic, insa aici trebuie sa avem grija si sa nu credem ca atunci cand consumam bauturile din comert, acestea ne asigura necesarul de lichide ce ar trebui consumat intr-o zi, tocmai de accea o sa va prezint cateva bauturi naturale ce ne ajuta.

Apa

Intrucat fara ea nu putem trai, trebuie sa bem mai multa apa decat orice alta bautura. Apa o putem folosi in diverse variante, un pahar cu apa calda si lamaie dimineata ajuta la digestie si la detoxifierea naturala a corpului stimuland golirea mai eficienta a intestinelor.

Apa de cocos este o bautura hidratanta. Apa de cocos este o bautura izotonica ce furnizeaza electroliti: calciu, magneziu, fosfor, sodiu si potasiu. Apa de cocos pura nu are aditivi artificiali si nici adaos de indulcitori si are un compozitie scazuta de zahar. Aceasta contine si o mare varietate de vitamine si minerale printre care zinc, seleniu, iod, sulf, mangan, bor, molibden, acid ascorbic si vitamine din complexul de B-uri.

Ceaiurile de plante

Ceaiul de plante contine o cantitate mare de antibacteriene, antivirale, de intarire a sistemului imunitar, de revigorare sau de calmare. Ceaiurile din plante nu numai ca ajuta la diminuarea cantitatii de cafeina prin inlocuirea unei cafele, dar reprezinta si un aport nutritiv benefic.

Sucuri naturale

Sucul de morcovi este unul dintre cele mai sanatoase bauturi naturale, pe care ti se poti face acasa. Este gustos, iar un pahar contine aproximativ 80 de calorii. De asemenea, sucul de morcovi este bogat in vitaminele A, B, C și E, potasiu, grasimi sanatoase, proteine si carbohidrati.

Printre sucuri sanatoase se numara si sucul de spanac. Pentru prepararea lui, ai nevoie de doua cesti de spanac, jumatate de castravete si zeama de la o lamaie. Amesteca ingredientele in blender si consuma sucul proaspat.

Un alt preparat esential este sucul de sfecla. Fiind folosit de mii de ani in medicina traditionala ca remediu pentru ficat, insa cercetarile au aratat ca proprietatile sale sunt multiple. Pentru prepararea lui ai nevoie de o sfecla rosie, doi morcovi si doua mere. Amesteca ingredientele in blender si consuma sucul proaspat.

Si sa nu il uitam pe mult cunoscutul suc de protocale. Sucul de portocale ajuta la scaderea colesterolului rau: trei cani administrate pe o perioada de patru sap­tamani reprezinta doza de tra­tament. Este recomandat sucul obtinut chiar de tine, din stoar­cerea fructelor proaspete.

 

Adauga un comentariu

*