Week-end plin de evenimente rutiere

Pe DN 15, in interiorul localitatii Lespezi, com. Girleni, jud. Bacau, timp ce un bărbat de 46 de ani, din localitate, conducea o bicicleta pe sensul de mers Bacau- Buhusi, s-a dezechilibrat, moment in care a fost acrosat de o motocicletă, condusa regulamentar de un bărbat de 41 de ani, din mun. Bacau. În urma impactului ambii conducatori impreuna cu o tânără, pasageră pe  motocicleta  au cazut pe partea carosabila.  Urmare a acestui eveniment, cele trei persoane implicate au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgență Bacau, unde s-a stabilit pentru conducătorul motocicletei ”fractura clavicula dreapta”, ramanand internat, pasagera de pe motocicletă a fost diagnosticată cu ”:contuzie fata anterioara bazin cu escoriatii locale, fara leziuni osoase”, iar biciclistului i s-a stabilit diagnosticul de ”contuzie si escoriatii mana stanga, fara leziuni osoase”. Rezultatul testării cu alcooltestul a stabilit că, conducătorul motocicletei nu consumase alcool, iar în urma testării biciclistului a rezultat 1,38 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prev. si ped. de art. 196 Cod Penal.

Lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bacău, au fost sesizați cu privire la faptul ca pe str. Calea Romanului din Bacau, a avut loc un accident de circulatie, soldat cu vatamarea corporala a doua persoane. Deplasați la fața locului au lucrătorii de poliție au stabilit că în timp ce un bărbat de 53 ani, domiciliat in Bacau conducea un autoturism Taxi, pe str. Plaiului, ajungând la intersectia cu Calea Romanului nu a respectat semnificatia indicatorului ,,STOP” si a intrat in coliziune cu un motociclu condus regulamentar pe drumul prioritar de un barbat de 39 ani, domiciliat in comuna Rosiori. Ambii conducatorii au fost testati cu aparatul etilotest marca DRAGER, rezultate fiind de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat, deasemenea li s-au recoltat probe biologice da sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. In urma coliziunii dintre cele doua vehicule a rezultat vatamarea corporala grava a unei tinere de 32 ani, din Rosiori, sat Poieni, pasagera pe motociclu, care a fost diagnosticata cu ,,fractura deschisa tip 1 supracondilian stang si condil femural extern, soc mixt”, ramanand internata la sectia ortopedie si vatamarea corporala usoara a conducătorului motociculului care a fost diagnosticat cu ,,Traumatism picior stang si escoriati faciale” neramanand internat.In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prev si ped de art. 196 din Codul penal.

Postului de Poliţie Cleja a fost sesizat că un barbat, în timp ce se deplasa pe drumul public cu mopedul, a căzut. Deplasați la fata loculului, lucătorii postului în urma verificărilor efectuate au stabilit că în timp ce un bărbat din localitate conducea un moped pe DC 165 Cleja, deplasându-se din direcţia Cleja către DN2 E85, carosabilului fiind umed a pierdut controlul mopedului, s-a dezechilibrat şi a căzut.Din verificările efectuate rezultă faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar mopedul nu este înregistrat.Deasemeni a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 g/l în aerul expirat după care a fost transportat la Spitalul Judeţean Bacău pentru recoltări de probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcool pur in sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prev. şi ped. de art. 334 alin 1, 335 alin 1 şi 336 alin 1 C.pen.

Lucătorii Postului de Politie Letea Veche au depistat în flagrant pe un tânăr de 27 ani, din Letea Veche, pe Trecatoarea Holtului din comuna, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat în străinătate, ce prezenta avarii in partea din fata si spate. Lucrătorii postului au stabilit că avariile autoturismului au fost produse în aceeași zi, în jurul orelor 18.15, când, pe fondul consumului de bauturi alcoolice tânărul a pierdut controlul volanului și a intrat in coliziune cu un podet din beton, avariindu-si autoturismul. În urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.66 mg/litru alcool pur in aerul expirat. Pe numele tânărului s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, fapta prev. si ped. de art. 336 al. 1 din Codul Penal.

Adauga un comentariu

*