Tehnici care ne ajuta sa devenim mai eficienti

downloadTotul constă în a învăța să folosim energia și timpul într-un mod mai eficient pentru a obține rezultatele care aduc valoare atat nouă, cât și celor din jurul nostru. 

Trezeste-te dis de dimineata

Lăsând la o parte toate motivele pentru să-ți începi devreme ziua, acesta este un obicei cu care dai tonul zilei. Începi ziua dimineața devreme și îți transmiți ție însuți că ai de gând să te ții de treabă. E destul de dificil la început, însă pe măsură ce îl implementezi devine tot mai ușor.

Făți agenda pentru ziua respectivă

Fă un obicei ca la începutul zilei să îți aloci 30 de minute pentru a o planifica. Nu e nevoie să o faci în cel mai mic detaliu, deși dacă poți face asta foarte bine.

Alege obiectivul principal al zilei

Principalul obiectiv constă în cea mai importantă sarcină a zilei. Selectează din sarcinile respectivei zile și ocupăte în mod special de acest lucru.

Încearcă să îndeplinești mai întâi sarcinile mai dificile

Mai mereu suntem tentați să începem cu cele mai simple sarcini, însă ordinea ar trebui sa fie inversă, pentru a nu întampina cele mai grele sarcini atunci când deja suntem obosiți și nu mai avem acelaș randament. Concluzie, începe cu ce e mai greu și termină-le cât mai de dimineață.

Nu încerca să faci treaba altora

Este indicat să ne ducem la bun sfarșit sarcinile noastre, iar mai apoi dacă timpul ne permite. putem să le oferim și celor din jur o mână de ajutor, dacă aceștia întâmpină greutăți în ceea ce au de făcut. Evită însă să îți iei angajamente care nu sunt necesare și să faci munca altora.

 

 

Adauga un comentariu

*