Cum să mănânci corect în funcție de forma corpului

piramida-alimentelorCorpul tău depozitează grăsimile în mod diferit față de altele, astfel că, de cele mai multe ori, vorbim de conformații diferite: măr, pară, piramidă inversată sau clepsidră.

Organismul se va adapta extraordinar de repede la un plan de alimentație construit în funcție de conformația corpului. În plus, nivelul de energie se va îmbunătăți, iar kilogramele în plus vor dispărea mai repede. Iti aratam cum!

Măr

Acest tip de conformație tinde să acumuleze o mare parte din greutate în jurul taliei, în timp ce picioarele și brațele sunt destul de subțiri.

În general, persoanele cu acest tip de conformație se confruntă cu pofte (alimente bogate în zahăr, sucuri acidulate, cofeină etc.) în timpul dimineții sau după prânz și le lipsește energia. Ele trebuie să fie foarte atente la nivelul de insulină, iar kilogramele se vor topi odată ce vor echilibra nivelul zahărului din sânge.

Alimente recomandate: Consumă proteine curate (pui, carne de vită slabă, carne de porc, pește), grăsimi sănătoase (ouă, avocado, nuci, semințe, unt de nuci, ulei de cocos, ulei de măsline, brânză). Include, de asemenea, multe verdețuri (spanac, varză, salată etc)

Ce să elimini: cafeaua, băuturile cofeinizate, carbohidrații, batoanele și băuturile energizante, precum și iaurturile îndulcite.

Pară

Acest tip de conformație tinde să acumuleze o mare parte din grăsimi în zona șoldurilor și a coapselor, partea superioară a corpului fiind semnificativ mai mică.

De obicei, persoanele cu acest tip de siluetă au un nivel mai ridicat al estrogenului în corp, astfel că trebuie să includă în dieta lor alimente care să elimine excesul de hormoni de estrogen.

Alimente recomandate: Consumă fructe și legume bogate în fibre, ovăz, quinoa, hrișcă și orez brun. Include, de asemenea, cantități mici de proteine slabe și grăsimi curate, fără lactate, însă.

Ce să elimini: Lactate bogate în grăsimi (brânză, smântână), carne care conține pesticide și hormoni, cofeină, alcool sau tofu.

Piramida inversată

Acest tip de siluetă  pare mai degrabă masculină, fiind caracterizată de umeri lați și șolduri înguste. Grăsimea de acumulează, de obicei, în zona pieptului, pe brațe și deasupra liniei sânilor.

Persoanele cu acest tip de siluetă trebuie să aibă grijă la nivelul cortizolului din organism, un hormon eliberat de glandele suprarenale. Astfel, un nivel ridicat al cortizolului perpetuează creșterea în greutate.

Alimente recomandate: Include în alimentația ta carbohidrați precum ovăz, orez brun, hrișcă, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, sucuri proaspete, fructe și legume bogate în fibre din abundență.

Ce să elimini: Carnea grea, brânzeturile grase, alimentele sărate, batoanele proteice, băuturile cofeinizate.

Clepsidră

Acest tip de conformație se caracterizează prin proporții echilibrate și o talie puternic marcată, iar kilogramele se distribuie, de obicei, uniform: față, brațe, piept, genunchi și glezne.

Alimente recomandate: Consumă fructe și legume proaspete, cereale integrale (fulgi de ovăz, quinoa, hrișcă), proteine slabe și multe condimente. De asemenea, limitează consumul de carbohidrați rafinați și carne grasă.

Ce să elimini: băuturile cofeinizate, lactatele, carbohidrații rafinați, dulciurile.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*