Week-end in flacari

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în localitatea Cleja pentru lichidarea unui incendiu produs în gospodăria unui bărbat, în vârstă de 56 ani. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la o construcţie cu destinaţie adăpost de animale, cu pereții din paiantă și acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din plăci de azbociment. Incendiul a fost lichidat la ora 10.00, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cleja. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars aproximativ 30 mp acoperiş adăpost de animale şi plante furajere. La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, care a acordat îngrijiri medicale proprietarului, acesta prezentând excoriaţii la nivelul piramidei nazale.

Incendii de vegetație uscată

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Cireşoaia, pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Bacău. Incendiul a fost lichidat la ora 16.09. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 2 ha de vegetaţie uscată, în focare izolate.

Un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în municipiul Oneşti, cartier Borzeşti, pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Oneşti. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 800 mp de vegetaţie uscată.

Un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, Parc Gherăieşti, pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Bacău. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 200 mp de vegetaţie uscată.

Un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în comuna Ştefan cel Mare, sat Negoieşti, pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Ştefan cel Mare. Incendiul a fost lichidat la ora 18.30, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ştefan cel Mare. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 300 mp de vegetaţie uscată.

Un echipaj de intervenţie din cadrul Gărzii de Intervenţie Podu Turcului a intervenit în localitatea Răchitoasa pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren aparţinând Consiliului Local Răchitoasa. Incendiul a fost lichidat la ora 20.55, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Răchitoasa. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 3 ha de vegetaţie uscată.

Incendiu în comuna Agăș

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a intervenit în comuna Agăş, sat Coşnea, pentru lichidarea unui incendiu produs în gospodăria unei femei, în vârstă de 57 ani. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la construcţia cu destinaţie adăpost de animale, cu pereții din lemn și acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din draniţă.În urma incendiului, care izbucnit, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 70 mp adăpost de animale şi circa 4 tone de plante furaje.

Incendiu autoturism

Un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în municipiul Bacău, pe strada Bicaz, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la autoturism, înmatriculat în județul Bacău, aflat în proprietatea unui bărbat, în vârstă de 35 de ani. Incendiul a afectat şi un alt autoturism, înmatriculat în județul Bacău, aparținând unei asociații. Acesta  care se afla staţionat în parcare lângă autoturismul de la care a pornit incendiul.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect, au ars elemente de plastic şi tapiţerie din interiorul primului autoturism, în proporţie de 90%, și s-a deteriorat, cel de-al doilea autoturism, în proporţie de 60%.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 22.03.2015, ora 07.00 – 23.03.2015, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 16 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – 6 intervenții în municipiul Bacău, 2 intervenții în comuna Letea Veche și câte o intervenție în comunele Luizi Călugăra, Cleja, Răcăciuni, Valea Seacă și Parava; SMURD Onești – o intervenție în municipiul Onești; SMURD Moinești – câte o intervenție în comunele Pârjol și Zemeş.

Adauga un comentariu

*