Cele mai bune remedii pentru pietrele la rinichi

rinichiPotrivit ultimelor statistici, peste 25% dintre romani sufera de afectiuni ale rinichilor, mai ales de pietre la rinichi. Iata cateva solutii ce le avem la indemana pentru a scapa de aceasta problema!

Alimentatia improprie este principala cauza a apritiei pietrelor la rinichi. Mineralele si calciul in exces din alimentatie influenteaza decisiv formarea de mici depozite care iti pot afecta sanatatea.

Hidratarea este esentiala in acest caz. Fluidele consumate, in special apa si ceaiul, ajuta la fluidizarea zonei respective si evitarea altor complicatii care pot fi tratate chiar prin interventie chirurgicala.

Se recomanda chiar si patru litri de apa in fiecare zi pentru a evita consecintele grave ale acestei afectiuni. Un remediu naturist pentru tratarea ei este dieta bogata in magneziu.

Are rolul de a dizolva micile depozite de calciu si minerale, tocmai de aceea, daca resimti dureri in zona rinichilor, poate ca este bine ca meniul zilnic sa fie bogat in magneziu.

Astfel, aseaza pe lista cumparaturilor tale pestele slab, orezul, avocado, broccoli, varza si in general legumele verzi. Pot fi de ajutor si ciocolata, nucile, spanacul, grefa, capsunile, afinele si ceaiul negru.

Vor fi consumate zilnic, de la micul dejun si pana la cina, pentru mai multe luni chiar, atat cat organismul are nevoie pentru a se obisnui cu aportul de minerale. Un alt lucru esential pentru tratamentul natural al pietrelor la rinichi este reducerea cantitatii de sare din alimentatie.

Mai mult, specialistii sunt de parere ca nu numai limitarea sarii din mancare este esentiala ci si a alimentelor sarate sau alimentele de timp fast food.

Daca optezi pentru metodele de prim ajutor naturist pentru tratarea pietrelor la rinichi, cere mai intai sfatul medicului specialist pentru a-ti recomanda doza necesara unui tratament eficient.

Adauga un comentariu

*