La ce este buna coaja de lamaie

lamaie_72858000Sucul de lamaie este folosit ca remediu in combaterea multor probleme de sanatate, insa coaja acestui fruct nu este atat de utilizata, insa are beneficii nebanuite asupra sanatatii.

Protejeaza impotriva cancerului de colon
Coaja de lamaie contine un tip de flavonoide care inhiba cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului. De asemenea, din coaja acestui fruct nu lipsesc nici hesperidina și diosmina, două substanțe care previn apariția acestei afecțiuni.

Previne cancerul de prostată
Studiile arata ca un remediu pe baza de coaja de lamaie combate in mod eficient tumorile de prostata – reduce in volum tumorile si induce moartea acestora, protejand astfel organismul de posibilele complicatii ce pot aparea.

Te ajuta sa-ti mentii greutatea sub control
Coaja de lamaie te ajuta sa-ti mentii greutatea sub control, intrucat contine polifenoli, care suprima depozitarea caloriilor sub forma de grasimi si previne hiperlipidemia.

Imbunatateste rezistenta la insulina
Cand celulele corpului nu ma raspund la actiunile hormonului insulinic, nivelul zaharului din sange creste peste limitele normale, ceea ce inseamna ca exista un risc mare de aparitie a diabetului. Insa consumul constant al cojii de lamaie impiedica acumularea de grasimi in jurul abdomenului, tinand sub control nivelul glicemiei din corp.

Reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare
Coaja de lamaie este si o sursa importanta de vitamina C, ceea ce inseamna ca are excelente proprietati antioxidante. Astfel, efectele nocive ale radicalilor liberi sunt reduse la minimum, la fel ca si riscul de a suferi de boli grave, precum afectiunile cardiovasculare.

Adauga un comentariu

*