Polițiștii continuă acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere

În week-end-ul trecut, polițiștii rutieri și de ordine publică au desfășurat în județul Bacău acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere produse în special pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice și a vitezei excesive. Polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul circulației rutiere și au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 44 000 de lei. De asemenea, în urma abaterilor constatate polițiștii au luat măsura reținerii permiselor de conducere față de 11 conducători auto și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Balcani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Spania pe raza localității Schitu Frumoasa, având o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat pe D.J. 241 în comuna Răchitoasa un bărbat care conducea un autoturism și nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efecteaza cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pe D.C. 104 din comuna Sascut, polițiștii au depistat un tânăr de 19 din comună,  în timp ce conducea un autoturism  fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul în cauză aparține părților tânărului de 19 ani, care nu aveau cunoștință de faptul că fiul lor a întrebuințat vehiculul.  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosinţă și conducere fără permis.

Adauga un comentariu

*