ALEGE VIAȚA! POLIȚIȘTII ACȚIONEAZĂ PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

alege-viataAproximativ 200 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii rutieri la data de 4 februarie a.c., în cadrul unei acțiuni de prevenire a victimizării cetățenilor prin accidente de circulație.

Activitățile desfășurate de polițiști au vizat atât formarea unei conduite preventive a pietonilor și a conducătorilor auto în privinţa acordării priorităţii de trecere, cât și respectarea regulilor de efectuare manevrei de depăşire sau a semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversarea neregulamentară a arterelor rutiere.
De asemenea, în urma abaterilor constatate s-a luat măsura reținerii permiselor de conducere față de 44 de conducători auto, iar în cinci situații au fost retrase certificatele de înmatriculare.

EXEMPLE SEMNIFICATIVE:

O persoană de sex feminin de 35 de ani, din comuna Măgirești, a fost depistată de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din Moineşti, fără a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.
Cea în cauză a fost sancționată contravențional, iar complementar s-a luat măsura reținerii permisului de conducere.

Pe Bulevardul Unirii din municipiul bacău polițiștii au depistat un bărbat de 33 de ani, care conducea un autoturism și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau strada prin loc marcat și semnalizat.
Bărbatul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Gioseni a fist depistat în flagrant de polițiști, la data de 4 februaruie a.c., în jurul orei 14.00, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 252 B, fără a deține permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal

Adauga un comentariu

*