Cum sa-ti pastrezi calmul in situatii limita

190Cu totii in unele momente avem tendinta de a ne pierde cumpatul, de a reactiona grabit, irational si, de cele mai multe ori, gresit in situatii cand presiunea este mare si stresul isi spune cuvantul.

Primul dintre sfaturile oferite de multi oameni este „sa numar pana la zece”, dandu-mi astfel posibilitatea de a ma calma si de a vedea lucrurile in dimensiunile lor naturale. Insa, sa recunoastem, in situatiile limita numai la numarat nu ne sta gandul.

Asa ca, de-a lungul timpului, a trebuit sa analizam mai profund situatia si sa cautam mai adanc o modalitate de a depasi aceste situatii limita, astfel incat sa se poata lua deciziile corecte la momentul oportun.

Oprestete din ce faci si ia o pauza

Oricare ar fi problema care-ti cauzeaza stres, lasa-o in plata Domnului pentru o jumatate de ora. Incerca sa faci in acest timp lucruri care te relaxeaza, cum ar fi sa asculti melodia preferata, sa faci o plimbare, lucruri care sa te ajute sa deprinzi o  auto-disciplinare.

Concentreaza-te si inspira adanc

Identifica situatiile care te fac sa-ti pierzi calmul. Poate fi traficul infernal, colegii de munca sau cat de greu se misca copiii dimineata cand trebuie sa iasa pe usa. Descopera cauzele si concentreaza-te pe mentinerea calmului in acele momente ale zilei.

Atunci cand simti ca se apropie o criza de nervi recunoaste asta si linisteste-te inspirand adanc si expirand. Daca nu ti-a trecut, repeta pana simti ca esti mai bine.

Fa un pas inapoi

Gandeste-te in perspectiva… daca te enervezi acum si ii spui ceva celui care ti-a taiat fata la coada, acest lucru iti va aduce un bebeficiu pe termen lung? Va mai fi important peste o ora, maine sau peste o luna?

Ignora unele lucruri

Dupa cum se spune, in unele situatii, treci ca gasca prin apa. In loc sa te uzi, lasa problemele sa curga pe langa tine fara sa te afecteze si fara sa crezi ca totul este o conspiratie impotriva ta.

Gaseste-ti un motto spiritual

„Nimic nu ma atinge”, „Si asta o sa treaca”, „Nu e sfarsitul lumii”… orice fraza care crezi tu ca te calmeaza.

Fa ceva pentru sufletul tau

Gaseste lucruri care sa iti distraga atentia. Tine cu tine o carte, sau un ziar, sau pune-ti un joc pe telefon. De cate ori simti ca te vei enerva, foloseste-le pentru a-ti distrage atentia

Adauga un comentariu

*