5 locuri unde sa mananci bunatati in vacanta la Roma

Gelato savurat pe Treptele Spaniole, un panini cumparat de la un chiosc in fata Pantheonului si o pizza adevarata intr-o trattoria de cartier. Sunt obligatorii intr-o vacanta la Roma, dar pe langa ele poti savura si bucataria italiana stilata, in restaurante cochete sau bunatati aflate indemana in piete, patiserii si gelaterii. Afla unde sa iti faci rezervare pentru vacanta.

Armando al Pantheon

De peste 4 decenii, familia Gargioli detine acest local cochet aflat in umbra Pantheonului. Armando al Pantheon, recomandat de Bon Appetit, serveste cele mai bune feluri clasice romane: Spaghetti alla Matriciana (cu rosii, pecorino si sunca) sau paste de casa cu sparanghel, seminte de pin si pecorino. Pizza nu este in meniul lor, dar poti incerca specialitatile zilei: martea cu ansoa si andive sau joia supele cu paste si naut. Si orice ai face nu sari peste desert: tiramisu si prajitura cu ricotta sunt specialitatile casei.

Andrea-De-BellisPasticceria Andrea De Bellis

Este una dintre cele mai renumite patiserii din centrul Romei, deschisa doar din 2013, dar care si-a castigat renumele prin preparatele pregatite de Andrea de Bellis, italian scolit in bucatariile de la El Bulli. Este locul ideal pentru mic dejun cu cele mai bune produse de patiserie, pufoase si aromate cu unt, dar si locul unde vei gasi cele mai sofisticate dulciuri: o combinatie intre retete traditionale si unele moderne.

att3365d-580x333Street food pe strazile Romei

Nu ai sa gasesti prea multi vanzatori ambulanti care sa isi plimba carutul pe strazile din Roma. Sunt o raritate, iar cei care practica un astfel de comert sunt localizati, de obicei, in piete. Mordi e Vai, condus de Sergio Esposito, e unul dintre ei, si unul dintre cele mai cunoscute standuri cu mancare de strada. Il gasesti in piata Testaccio si te poti delecta la ei cu cele mai bune panini, dar si cu salate, feluri delicioase cu carne de vita bune de luat la pachet sau gustari rapide.

Sforno-pizzeria-Rome-007Sforno

Multi spun ca aceasta este cea mai buna pizzerie din Roma. Merita efortul pentru o excursie intr-unul din cartiere marginase ale Romei pentru a gusta o pizza in stil napoletan, cu o crusta crocanta si toppinguri ingenioase. Comanda pizza Lasagna, cu un topping generos de ricotta si prosciutto.

gelateria-del-teatroGelateria del Teatro

Este una dintre cele mai apreciate locatii din Roma de catre cei care sunt mari fani ai inghetatei. Gasesti aici orice aroma ti-ar putea trece prin cap: de la inghetata cu salvie si zmeura, pana la inghetata cu ricotta, migdale si smochine. Gelateria se afla pe Via dei Coronari.

Sursa: www.foodstory.ro

Adauga un comentariu

*