Filme de vazut in 2015

download (1)În 2015 la capitolul filme se poate relata că avem un spectru larg pentru toate gusturile. Astfel că vă prezentam o lista cu  filme de vizionat în anul acesta!

Birdman: Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei 
Regia: Alejandro González Inarritu
Cu Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone
Celebru odinioară pentru interpretarea unui popular supererou, actorul Riggan Thomson (Michael Keaton) vede cum dispare încet-încet din amintirile fanilor. Într-o încercare disperată de a reatrage atenţia şi de a simţi, o dată în viaţă, că realizează ceva apreciat atât de colegii de breaslă, cât şi de publicul larg, Riggan plănuieşte o piesă pe Broadway. Pentru a reuşi, bărbatul trebuie să-şi ignore egoul supradimensionat, mai ales dacă vrea să-şi readucă aproape şi familia… Filmul a câştigat două premii la Globurile de Aur: Alejandro González Inarritu – cel mai bun regizor, Michael Keaton – cel mai bun actor în rol principal dintr-un film – comedie.

downloadBoyhood /12 ani de copilărie (6 februarie)
Regia: Richard Linklater
Cu Ethan Hawke, Patricia Arquette, Ellar Coltrane
În filmul său revoluţionar, Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din şcoala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante şi a celor doi părinţi divorţaţi. Tatăl său poate că se va maturiza într-un târziu, în timp ce mama lui are tendinţa de a se îndrăgosti de bărbaţi nepotriviţi. În mijlocul lor, comentariile lui Mason devin mai inteligente pe an ce trece… Drama a fost filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiaşi actori, regizorul urmărindu-le evoluţia fizică şi emoţională. Filmul a câştigat trei Globuri de Aur la ediţia de anul acesta.

fifty-shades-of-grey-572988lCincizeci de umbre ale lui Grey (13 februarie)
Regia: Sam Taylor-Johnson
Cu Dakota Johnson, Jamie Dornan
Povestea filmului – inspirat de bestseller-ul mondial al autoarei britanice Erika Leonard, care semnează cu pseudonimul E.L. James – îi are în centru pe studenta Anastasia Steele şi un cuceritor şi misterios om de afaceri, Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar şi secrete întunecate.

big-eyes-185651lBig Eyes / Ferestrele sufletului (27 februarie)
Regia: Tim Burton
Cu Christoph Waltz, Amy Adams
Tim Burton se îndepărtează de genul fantastic cu acest film biografic despre Margaret Keane (Amy Adams), pictoriţă americană ce s-a bucurat de un fenomenal succes în anii ’50, când portretele ei scoase în evidenţă de ochii supradimensionaţi erau extrem de populare, vândute sub numele soţului pictoriţei, Walter Keane (Christoph Waltz). Artista va începe o bătălie legală pentru a-şi putea semna lucrările cu propriul nume, iscând unul dintre cele mai faimoase procese din justiţia…

download (2)Foxcatcher (20 martie)
Regia: Bennett Miller
Cu Steve Carrell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller
O dramă inspirată de fapte reale care se concentrează pe povestea de viaţă a lui John Du Pont (Steve Carell), moştenitorul companiei de produse chimice Du Pont care suferea de o formă de schizofrenie paranoidă şi care ajunge să-l ucidă pe prietenul lui de-o viaţă, Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptător de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice.

7885_poster_iphoneThe Imitation Game. Jocul codurilor (30 ianuarie)
Regia: Morten Tyldum
Cu Bennedict Cumberbatch, Keira Knightley
Benedict Cumberbatch are şanse la Oscar cu interpretarea lui Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reuşită ce permite Aliaţilor să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, în 1952 lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieţii sale.

MV5BMjMxODYyODEzN15BMl5BanBnXkFtZTgwMDk4OTU0MzE@._V1_SX214_AL_Cinderella (13 martie)
Regia: Kenneth Branagh
Cu Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden
Când tatăl ei moare, frumoasa Ella are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformată în slujnică şi cu numele schimbat în Cenuşăreasa, fata ar putea uşor să-şi piardă speranţa, dar ţine la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte, „fii bună şi ai curaj”. Viaţa Cenuşăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chipeş, despre care habar nu are că este chiar prinţul regatului. Oare îl va mai întâlni?

ted-2Ted 2 (26 iunie)
Regia: Seth MacFarlane
Cu Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Morgan Freeman
Continuarea popularei comedii „Ted” îi va aduce din nou în atenţia noastră pe John Bennett (Mark Wahlberg) şi năstruşnicul ursuleţ de pluş Ted. Lor li s-au alăturat Liam Neeson, Morgan Freeman şi Amanda Seyfried, în rolul noii iubite a lui John. Producătorii sunt destul de secretoşi cu detaliile despre „Ted 2”, iar în aşteptarea trailerului ne mulţumim cu o fotografie din film.

pan-140637lPan (24 iulie)
Regia: Joe Wright
Cu Levi Miller, Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Amanda Seyfried
Joe Wright se inspiră din celebrul roman al lui J.M. Barrie, dar îi reinventează micului Peter Pan biografia. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, băiatul este răpit de piraţi şi dus în Neverland, unde va descoperi curând că destinul său este să salveze întregul tărâm fermecat de planurile malefice ale piratului Barbă Neagră (Hugh Jackman).

spectre-434221lSpectre (23 octombrie)
Regia: Sam Mendes
Cu Daniel Craig, Ralph Fiennes, Monica Bellucci
Un mesaj enigmatic din trecutul lui James Bond îl aruncă pe agentul 007 într-o investigaţie ce-i dezvăluie acţiunile unei organizaţii sinistre. În timp ce M se confruntă cu adversari politici hotărâţi să închidă serviciile secrete, Bond se chinuie să dea la o parte vălul de mister ce acoperă teribilul secret din spatele SPECTRE.

In 2015 vom avea parte si de continuări ale unor serii celebre: „Fast and Furious 7”, „Insurgent”, „The Avengers: Age of Ultron”, „Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” şi, evident, finalul mult aşteptat al seriei „Jocurile Foamei”, „The Hunger Games: Mockingjay – part 2”.

Adauga un comentariu

*