PAID estimează o creștere cu 10% a pieței polițelor de asigurare obligatorie pentru locuințe, în 2015

asigurarePool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale estimează, pentru 2015, o creștere cu 10% a pieței polițelor de asigurare obligatorie pentru locuințe, a declarat, luni, directorul general al PAID, Nicoleta Radu-Neacșu, într-o conferință dedicată industriei asigurărilor.

„Conștienți fiind că populația României nu este pe deplin conștientă de importanța acestui produs de asigurare, am aprobat o strategie de comunicare și de mărire a gradului de conștientizare la nivelul populației. Această strategie va fi implementată în acest an și sperăm ca la sfârșitul anului în loc de aproximativ 19% grad de penetrare să obținem mai mult. Noi am prognozat 10% creștere pentru că piața este scădere”, a spus Neacșu.

Ea a precizat că vânzările de polițe de asigurare obligatorie pentru locuințe nu depind în exclusivitate de PAID.

„Noi am solicitat ASF să modificăm legea în sensul în care am putea și noi să emitem asigurări obligatorii de locuință măcar pentru partea de populație care ar dori să ia numai acest produs. Nu știm în ce măsură va fi făcută o astfel de modificare pentru că în momentul de față suntem 100% dependenți de vânzările pe care le fac societățile de asigurare prin brokeri. Brokerii nu sunt foarte interesați de acest produs de asigurare deoarece comisionul este impus de lege și este foarte mic. Dacă vom avea posibilitatea să vindem prin internet asigurări, mai creștem gradul de penetrare”, a explicat oficialul PAID.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate comercială de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României — cutremur, inundații și alunecări de teren.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*