“Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”

Fotografia este o artă. O fotografie este un recital al artistului fotograf. Fii un FotoSTAR la cea de-a X-a ediţie, aniversară, a Galei “STAR”

Eşti pasionat de fotografie? Te invităm să pui acest talent în sprijinul artei şi al valorilor culturale din oraşul tău. Alătură-te proiectului “Foto STAR  – Un spectacol într-o fotografie”, lansat de Teatrul Municipal “Bacovia”, şi poţi să devii un cronicar în imagini al spectacolelor de teatru băcăuane, un arhivar al emoţiilor care se nasc în întâlnirea artistică dintre actori şi public.

Cui se adresează proiectul:

Proiectul “Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie” se adresează fotografilor profesionişti şi amatori, jurnaliştilor şi bloggerilor şi se derulează în perioada 1 februarie – 15 iunie 2015. Fotografii participanţi la proiect vor fi parteneri ai ediţiei a X-a a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice “Gala STAR”, organizată de Teatrul Municipal “Bacovia” în perioada 24 – 28 aprilie 2015, şi vor avea acces liber la toate spectacolele la care fotografiatul este permis.

Ce trebuie să faci să devii un Foto STAR:

Etapa I – Înscrierea

Trimite pe adresa teatrulbacovia@yahoo.com 1 – 10 fotografii realizate la una sau mai multe dintre cele nouă ediţii ale Galei „Star”, numărul tău de telefon şi, dacă este cazul, adresa site-ului/blogului la care colaborezi. Fişierele foto trimise trebuie să aibă mărimea 30×20 cm, la 300 dpi, şi fiecare fotografie în format electronic trebuie să fie denumită cu numele autorului şi numărul de ordine al fotografiei. Fotografiile propuse pot fi transmise şi pe adresa Teatrului Municipal „Bacovia”: strada Iernii, nr. 6, Bacău. Data limită de înscriere: 15 februarie.

Etapa a II-a

Participanţii care au parcurs prima etapă vor avea de făcut în perioada 1 februarie – 30 martie 2015 fotografii la cel puţin două spectacole programate de Teatrul Municipal „Bacovia”, la Secţia Dramă, şi la cel puţin două spectacole programate la Secţia de Animaţie. Toţi concurenţii care au trecut de etapa I au în această etapă accesul liber asigurat, până pe data de 30 martie, la spectacolele pe care aleg să le fotografieze. Programul spectacolelor va fi transmis pe e-mail concurenţilor care au parcurs etapa I. Fişierele foto înscrise în concurs, la etapa a II-a, în vederea jurizării şi a organizării expoziţiei, trebuie să aibă mărimea 30×20 cm, la 300 dpi, şi fiecare fotografie în format electronic trebuie să fie denumită cu numele autorului şi cu numărul de ordine al fotografiei. Fotografiile realizate în această etapă vor fi trimise pe adresa teatrulbacovia@yahoo.com, până la data de 25 martie. Fotografiile tranmise vor fi publicate pe pagina de Facebook a Teatrului Municipal „Bacovia” şi pe pagina de Facebook a Galei „Star”.

Expoziţia – concurs “Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”

Cele mai expresive fotografii, care vor exprima cel mai fidel energia şi mesajul spectacolelor surprinse de camera foto, vor fi selectate pentru expoziţia „Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”, care va avea vernisajul vineri, 24 aprilie 2015, la Taetrul Municipal “Bacovia”, în deschiderea celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Gala STAR”, la care sunt invitaţi oameni de cultură, specialişti în artele spectacolului,  din ţară şi din străinătate. Expoziţia “Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie” va fi itinerată, până la finalul stagiunii 2014 – 2015 a Teatrului Municipal „Bacovia”, în alte două locaţii: Gara Bacău şi Universitatea „Vasile Alecsandri” – Facultatea de Litere. Selecţia fotografiilor pentru expoziţie va fi realizată şi jurizată de un colectiv al Teatrului Municipal „Bacovia”, din care vor face parte reprezentanţi ai Departamentului Secretariat literar&PR, şi de artistul fotograf Ioan Viorel Cojan, în calitate de preşedinte al juriului. Departajarea se va face respectând următoarele criterii:

  1. Calitatea artistică a fotografiilor (40 %)
  2. Nivelul de reflectare a temei proiectului, în fotografiile propuse (40 %)
  3. Numărul de like-uri primite pe pagina de Facebook a Galei „Star”, până pe data de 15 aprilie 2015 (20 %)

Premiile şi Trofeul „FotoSTAR”

Câştigătorul concursului va primi Trofeul „FotoSTAR” din partea Teatrului Municipal „Bacovia”,  în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor ediţiei a X-a a Galei “STAR”. Primii trei clasaţi vor primi un abonament pentru două persoane la premierele Teatrului Municipal “Bacovia”, din stagiunea 2015 – 2016.

Termeni şi condiţii:

Rezultatele jurizării nu sunt contestabile şi reprezintă viziunea organizatorilor concursului. Organizatorul concursului îşi rezervă dreptul de a folosi imaginile înscrise în competiţie pentru promovarea proiectului şi a concurenţilor, pe pagina de Facebook a Teatrului Municipal „Bacovia” şi a Galei „Star” şi în materialele de promovare a Teatrului Municipal „Bacovia” şi a Galei „Star”. Se consideră acceptate aceste condiţii de către toţi cei care se înscriu.

Misiunea proiectului „Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”

Prin proiectului „Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie” Teatrul Municipal „Bacovia” îşi propune atât promovarea spectacolelor proprii, în contextul unei ediţii aniversare a Galei „Star”, şi crearea unei mai strânse legături cu publicul său, cât şi dezvoltarea şi consolidarea unei relaţii de colaborare între performerii din toate domeniile artei băcăuane, prin raportarea la valorile culturale locale.

Sponsori şi parteneri ai proiectului „Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”

Dacă doriţi să susţineţi financiar sau material derularea acestui proiect şi, în special, organizarea expoziţiei, vă rugăm să ne contactaţi la adresa teatrulbacovia@yahoo.com sau la numărul de telefon 0735 521 591. Sponsorii proiectului vor fi menţionaţi în toate materialele şi pe toate platformele noastre de promovare (Facebook, site-uri) şi vor fi prezenţi, în cazul firmelor, cu logo-urile lor, pe afişul Expoziţiei „Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”.

 

 

Adauga un comentariu

*