ANM: Vremea rămâne caldă în următoarea perioadă; precipitațiile își vor face apariția după 22 ianuarie

vremea-se-incalzeste-in-urmatoarele-zile-prognoza-meteoVremea va rămâne, în general, caldă în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor fi, în mare parte, pozitive atât pe timpul zilei, cât și pe parcursul nopților în majoritatea regiunilor, arată prognoza valabilă pentru perioada 19 ianuarie – 1 februarie 2015, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Pe de altă parte, meteorologii estimează că, începând cu data de 22 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare va fi mai mare.

În Moldova, procesul de încălzire a vremii din intervalul 19-23 ianuarie va determina creșterea atât a temperaturilor maxime, de la o medie de 3 grade la 6 grade, cât și a celor minime, de la valori, în medie, de minus două grade Celsius la unu-două grade Celsius. Între 24 ianuarie și 1 februarie, deși vremea se va răci, regimul termic va fi ceva mai ridicat decât cel obișnuit în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va rămâne apropiată de două grade Celsius, iar aceea a temperaturilor minime va coborî sub zero grade pe 25 ianuarie și va fi în jurul a minus două grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Precipitațiile, în general slabe, mixte, vor avea o probabilitate de apariție ridicată între 22 și 27 ianuarie. Izolat se va semnala polei.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*