Remedii naturiste pentru dureri de stomac

618x618_13893701675222de47Nu exista persoana care sa nu fi suferit macar o data din cauza durerilor de stomac.Bolile gastrice si ulceroase sunt afectiuni cu o frecventa foarte ridicata in randul populatiei adulte. Datele statistice arata ca circa 20% dintre persoanele cu varsta de peste 30 de ani sunt afectate, iar in randul celor trecuti 60 de ani procentul bolnavilor ajunge la 66%.

Este foarte important sa se evite starile de stres si tensiune, intrucat componenta nervoasa intretine arsurile si durerile de stomac. In aceste conditii, seara, inainte de culcare, se recomanda ceaiuri calmante.

Astfel ca va prezentam cateva dintre cele mai bune remedii naturiste pentru aceste neplaceri!

Ghimbirul este cunoscut ca posedand proprietati anti-inflamatorii plus alte beneficii. Acesta mai ajuta si la usurarea durerilor de stomac, ca si la digestie. Se poate consuma prin curatarea de coaja si razuirea radacinii de ghimbir si apoi utilizarea la ceai sau in mancare.

Musetelul nu calmeaza doar nervii, ci mai si alina un stomac dureros. Oamenii pot consuma cu incredere ceai de musetel pentru stomacul tulburat. Ca aroma suplimentara, se poate adauga lamaie.

Caldura, se stie, este una dintre cele mai bune metode de a alina un stomac deranjat, in special cand vine vorba de crampe. Pentru cei care nu au dispozitive de incalzire acasa, se poate improviza unul dintr-un ciorap vechi si niste orez crud. Incalziti-lin cuptor sau pe o tigaie si aplicati-l pe zona afectata, deasemeneavse poate folosi si sare.

Menta imbunatateste functiile vezicii biliare, de care organismul se foloseste pentru digerarea grasimilor. Un ceai de menta va reduce gazele si durerile abdominale, insa nu trebuie baut in cazul in care indigestia este asociata cu refluxul gastro-esofagian.

Cartof crud, cu tot cu coaja, bine curatat si spalat, dat pe razatoarea mica, se mananca pe stomacul gol, fiind un remediu foarte util. Cartoful dat prin razatoare se poate stoarce si se consuma doar sucul.

Tinctura de coada-soricelului se administreaza intern, 30-40 picaturi/zi intr-un pahar de apa sau ceai, dimineata si seara inainte de masa. Bolile in care se recomanda: dureri de stomac, hemoroizi, tulburari menstruale.

Aloe vera este un bun remediu pentru tratarea durerilor din ulcere si gastrite.
Cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, se mesteca frunze de aloe, sucul se inghite, iar fibrele ramase de la frunza se arunca.

Adauga un comentariu

*