Bucurie duhovnicească pentru beneficiarii aşezământului de la Hârja

Perioada premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului a fost trăită cu multă bucurie şi emoţie de beneficiarii Aşezământului social-filantropic „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ – Hârja din judeţul Bacău. În mijlocul vârstnicilor de la Hârja a poposit Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscop ales al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Vârstnicii din cadrul Aşezământului social-filantropic „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ – Hârja au avut bucuria, în decursul săptămânii trecute, de a primi în vizită numeroase cete de colindători. Ei au venit din împrejurimi sau mai de departe, dorind să aducă bunicilor de la Hârja puţin din atmosfera bucuriei Naşterii Domnului Iisus Hristos. Copiii, însoţiţi de cadrele lor didactice şi de reprezentanţii autorităţilor locale, au bucurat vârstnicii centrului cu cele mai frumoase colinde şi balade, după care din puţinul lor au dorit să ofere beneficiarilor şi câteva daruri. „Dorim să le mulţumim vârstnicilor din cadrul Asociaţiei «Club 60 plus», membrilor Asociaţiei «Sfânta Familie din Nazaret», copiilor de la Şcoala «Ghiţă Mocanu» din Oneşti, de la Şcoala «Sfântul Voievod Ştefan cel Mare» – Numărul 1 din Oituz, tinerilor voluntari de la Colegiul «Grigore Moisil», de la Colegiul «Dimitrie Cantemir» şi de la Colegiul «Gheorghe Asachi», precum şi copiilor veniţi din toată zona Caşinului. Mulţumim tuturor persoanelor care au făcut posibilă deplasarea colindătorilor în Hârja (părinţi şi profesori). Sperăm ca vizita să fi fost şi în folosul lor şi astfel să simtă cu adevărat bucuria iubirii jertfelnice faţă de semenii aflaţi în suferinţă“, s-a exprimat pr. Ilarion Mâţă, preşedintele Asociaţiei „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ – Hârja.

Vizită arhierească la Hârja

În atmosfera caldă a colindelor ce prevestesc Naşterea Mântuitorului Hristos, Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscop ales al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost prezent marţi, 23 decembrie 2014, în mijlocul copiilor şi vârstnicilor de la Hârja. Preasfinţia Sa a fost însoţit de arhim. Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului şi Bacăului, precum şi de colaboratori de la Centrul eparhial Roman şi de la Bucureşti. Vizita ierarhului a debutat cu participarea la un recital de colinde oferit de către  beneficiarii Centrului de zi pentru copii „Sfântul Dionisie Exiguul“, la finalul căruia tinerii au primit daruri de la cei veniţi special pentru a oferi o bucurie acestor copii minunaţi. „Oaspeţii au vizitat şi centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice ale asociaţiei şi Parohiei Hârja, oferindu-le şi bătrânilor daruri duhovniceşti şi mângâiere sufletească. De asemenea, s-a vizitat centrul de zi pentru copii, precum şi atelierele de lucru şi cabinetele medicale ale complexului social-medical de la Hârja“, a spus pr. Ilarion Mâţă.

Adauga un comentariu

*