Tunsori în funcție de forma feței. Afla care ți se potrivesc ție

forma-fetei-si-coafuri1Vrei să îţi schimbi look-ul, dar nu ştii ce îți doreşti sau ţi se potriveşte? Forma feţei este elementul definitoriu în alegerea corectă a unei tunsori. În cele din urmă vă explicăm cum să stabileşti care este forma feţei tale, dar şi care sunt sugestiile de tunsori pentru fiecare formă în parte:

Faţa ovală – Lungimea feţei este cât lăţimea feţei plus jumătate. Este considerată forma ideală. Norocoasele care pot purta aproape orice fel de coafuri sunt femeile cu această formă. Bucle sau păr drept, scurt, mediu sau lung, cu breton sau fără, toate ți se potrivesc dacă ai fața ovală.

Faţa rotundă – Forma feţei tale este aproximativ la fel de lungă pe cât este şi de lată. Ai avantajul de a părea tot timpul mai tânără decât eşti. Pentru femeile cu față rotundă sunt recomandate coafurile sleek, filate, cu franjuri, bretoanele asimetrice, cărare pe mijloc și tapajul suvițelor de pe calotă.

Faţa dreptunghiulară -Linia părului are aproximativ aceeaşi lungime ca şi linia maxilarului. Este considerată o formă masculină. Tunsorile pentru persoanele cu fața de formă dreptunghiulară sunt, în general, cele care reușesc să acopere puțin din unghiurile feței, în special cele cu breton, iar părul foarte lung este foarte recomandat pentru acest tip de față.

Faţa triunghiulară -Linia maxilarului este mai mare decât fruntea, faţa ta având forma unui triunghi întors. Probabil că pari mai tânără decât eşti, la fel ca în cazul celor cu faţa rotundă. Bărbia ascuţită reprezintă punctul focal al feţei tale. Pune accent pe ochi sau pomeţi printr-un breton dat într-o parte. Lungimea părului trebuie să ajungă cel puţin la nivelul mandibulei. Dacă îţi place să porţi părul lung, cere-i stilistului tău să-ţi tundă câteva şuviţe la nivelul pomeţilor.

Faţa diamant -Fruntea ta este vizibil mai lată decât linia maxilarului. Poți experimenta o varietate de stiluri, aproape orice frizură fiind potrivită câtă vreme fața ta este cu adevarat în formă de diamant.

Dacă ai gâtul scurt, te avantajează o tunsoare scurtă sau poţi, de asemenea, să-ţi prinzi părul pentru a-ţi ascunde defectul.

O modalitate pentru a ascunde bărbia dublă este să adopţi o tunsoare în scări, care să-ţi încadreze faţa.

Părul scurt se potriveşte de minune persoanelor cu trăsături delicate şi cu maxilarul inferior bine conturat.

Tunsorile în scări îndulcesc trăsăturile feţei.

Acordă o atenţie deosebită îngrijirii părului: tunde-ţi vârfurile regulat şi aplică măşti şi tratamente în funcţie de nevoile lui.

Adauga un comentariu

*